Sklep ukubusia - anty polecajka

Hej piszę ten post jako przestrogę …
Niestety odradzam wam zakupy w sklepie ukubusia- markowanego jako „sklep siostra” babyhit.
Sklep często pojawia się na Ig w popularnych matkowych profilach o przecenach i promocjach ze swoimi rewelacyjnymi ofertami.
Niestety stracicie czas i pieniądze na dłużej … sklep wystawia towary których w rzeczywistości nie ma na stanie - przesuwa non stop dostawę i jest duży problem z odzyskaniem pieniędzy ( bo po miesiącu już nie warto słuchać ich wymówień odnośnie brakujących elementów….)
Nie dajecie się złapać …

2 polubienia

Ja bym postraszyła zgłoszeniem do rzecznika praw konsumentów lub UOKIK

1 polubienie

A dałaś się nabrać? Jesli płaciłaś kartą udaj sie na policje i zgłoś oszustwo / też zależy jaka kwota/ badz postrasz pismem od prawnika / darmowe porady sa w każdej gminie/

1 polubienie

To racja a bagatelizując bo np dużo nie straciłam oszuści czują się bezkarni i dlatego oszukują dalej. Zawsze trzeba zgłosić taką sprawę

1 polubienie

Teoretycznie nie ma minimalnej kwoty. Policja ma obowiązek przyjść zgłoszenie i tyle.

Ooo! Dobrze, że o tym piszesz, we Wrocławiu jest ten sklep stacjonarnie i nawet miałam w planach się tam do nich wybrać z mężem na targi, ale w takim razie na nasze szczęście dobrze, że tam finalnie nie dotarlismy, ale jestem zdziwiona, że taki sklep i pozwala sobie na takie rzeczy…

1 polubienie

Troche jestem zdzwiwiona bo uKubusia byl u moich rodzicow stacjonarnie i dla corki kupowalismy wozek i jakies inne dzieciowe rzeczy. We Wroclawiu tez stacjonarnie sie zaopatrywalismy w wozek i foteliki i nie bylo zadnego problemu z zamowieniami.
Moze zglos sprawe do Rzecznika tak jak pisza
dziewczyny, czasami jeden list z “pieczatka” zalatwia wiecej niz setki maili czy telefonow.

Finalnie po 1,5mca oddali mi pieniądze , ale wiem że mój przypadek nie jest jakimś ewenementem w tym sklepie

Może w sklepie stacjonarnym są inne zasady , tj napewno jeżeli bym tam poszła na Twoim miejscu to w przypadku chęci kupna czegoś w okazyjnej cenie chciałabym daną rzecz tu i teraz , nie za tydzień np :slight_smile:

Hmm, ja tak nie do końca, bo np. Wózek fotelik i dostawkę zamówiliśmy już we wrześniu na targach ale w innym sklepie w okazyjnej cenie ale z odbiorem na grudzień tak żeby gwarancja nam bezsensu nie leciała :grinning: więc jakby mi taki numer wywinęli, że coś zamówiłam i w grudniu nadal tego nie ma to bym była zdenerwowana :grinning: nie potrzebowałam tych rzeczy na już, ale zamówiliśmy je wcześniej właśnie ze względu na cenę

No my wózek tak samo , na zamówienie i odbieramy pod koniec grudnia- ale tu mam gwarancję że wózek już czeka na nas tylko ze względu na przeprowadzkę nie mamy gdzie go wsadzić :smiley:

No to jak masz takie problemy z tym sklepem to życzę Ci, żeby faktycznie tak było i żeby ten wózek dla was był i żeby nie było żadnego problemu :hugs:

On na szczęście kupiony w innym sklepie :slight_smile: zapomniałam dodać :slight_smile:

Dzięki za ostrzeżenie, jednocześnie jest mi przykro, wiem ile takie sprawy kosztują nerwów.

Dobrze, że napisałaś ten post, żeby któraś z nas się na ten sklep nie nacięła! Warto mówić o takich rzeczach, bo z oszustami trzeba walczyć. I na Twoim miejscu nie odpuszczałabym, tylko zgłosiła gdzieś sprawę.

2 polubienia

Dziękujemy, że podzieliłas się swoimi doświadczeniami, dzięki temu wiemy już który sklep w razie co omijać i na który uważać :face_holding_back_tears:

1 polubienie

Nigdy tam nie kupowałam , dziękuję za ostrzeżenie :bangbang: trzeba być uważnym . Najlepiej też zgłaszać jak najszybciej takie sprawy :cry:

Fajnie, że o tym piszesz – naprawdę dobrze, że ktoś zwraca na to uwagę.
Takie przestrogi są potrzebne, bo wiele mam ufa sklepom polecanym na Instagramie. Sama czasami korzystam z takich polecajek :blush:
Szkoda tylko, że musiałaś się tak niemiło przejechać… Dzięki Twojej informacji inne mamy mogą uniknąć straty czasu i pieniędzy.:euro:

1 polubienie

Zgloszenie przyjmą ale nic zbytnio z tym nie robią. Koleżankę oszusci oszukali i wplaciła im ponad stówę, zglosiła na policję a oni powiedzieli że to szukanie igły w stogu siana i raczej tych pieniędzy nie odzyska…to mafia taka a policji nie chce się w to bawić chyba skoro takie podejscie mają… na grupkach dla mam na faceboku czesto mamy piszą że są oszukani przez kogoś wplacili pieniądze a towaru jak nie było tak nie ma…

Dokładnie , mam kolegę w policji - powiedział mi wprost że szkoda mojego czasu na takie zgłoszenia i tak umoza:/
Niestety czas około świąteczny potęguje takie oszustwa, dlatego uważajcie :slight_smile: