Jeśli nie zależy Ci na czasie to polecam Aliexpress - bardzo fajne rzeczy można kupić dla maleństwa, niedrogo, dobrej jakości. Minus, że trzeba długo czekać.
Ja osobiście nie mam problemu z kupowaniem ubranek na szmateksach… ubranka sprawdzone, za 20zł masz np 10 ubranek, możesz dotknąć i wybrać naprawdę świetnej jakości ubranka i do tego kilka razy już prane - podobno nowe ubranko, żeby straciło wartości alergizujące powinno być wyprane kilkanaście razy (niektórzy mówią , że 50x). Na używkach możesz też znaleźć niektóre z ubranka z metkami, zupełnie nowe oraz wszystkie inne akcesoria typu pościele, ochraniacze, zabawki… wszystko znanych marek
Jeśli zależy Ci na zupełnie nowych (mimo wszystko droższych niż używane oczywiście) b.dobrych ubrankach możesz znaleźć strony wyprzedażowe marki Next, Only, Mother&Care, H&M. Bardzo dobre trafiają się ubranka Lupilu z Lidla.
Polecam zakup paki ubranek np. z olx, czy z Marketplace na Facebooku. Zakupiłam tak już kilka paczek ubranek, wychodzi tanio bo czasem po 1-2 zł za sztukę. A ubrania powiem szczerze, że często rewelacja. Nigdy się nie rozczarowałam. A te ubranka bardziej używane właśnie ubierałam córeczce do obiadku.
Mam wiele ubranek po starszym synu. Młodszemu dokupuję tylko co co nam aktualnie potrzeba. Najbardziej sprawdzają nam się ubranka z H&M. Kupuję paki ubranek z olx lub nowe jeśli nie ma tego czego szukam. Czasem fajne jakościowo znajduję też w smyku. Zauważyłam też ze przy starszym dziecku miałam dużo więcej ubranek niż przy młodszym. Może to wynika z doświadczenia. Wiem które ubranka są praktyczne, a które zupełnie się nie przydadzą.
Ja przez internet kupowałam jak synek był mniejszy i był bardziej wymiarowy. Teraz wolę stacjonarne kupić i popatrzeć jak rozmiar wychodzi/przymierzyć mu. Czasem z Coccodrillo kupuję przez internet, bo tam wiem jaki rozmiar jest ok. Lubię ubranka z Reserved kids.
A jak był malutki, kupowałam na : szafamałgosi oraz szafabobasa.
Z początku pewno każdy się obawia, jaką będzie jakość wykonania, jak się ubranka będą zachowywać po praniu, czy wyglądają tak jak na zdjęciu. Najtrudniej właśnie przełamać się i kupić pierwszy raz w nowym sklepie, później już jest z górki.
Co innego kupić przez stronę internetową ubrania że znanej sieciówki a co innego ubranka, które dostępne są praktycznie tylko w internecie albo tylko w kilku sklepach stacjonarnych.
Ja nie muszę kupować no wszystkie mam od siostry po jej dzieciach :) plus coś moja mama i teściowa kupią :) mąż spodenki dżinsowe kupił bo się spodobały hehe
A ja odwrotnie wszystko siostrze rozdalam a ona zamiast trzymać to wyrzuciła jak dzieci wyrosły i wszystko muszę od nowa kompketiwac. Mimo że teraz potrzebuje na dziewczynkę ale miałam dużo neutralnych a teraz wszystko od nowa muszę całkiem od zera...
Natinka no to rzeczywiście koszt nie mały . Ja wszystko też musiałam kupić miałam dosłownie kilka ubranek i kocyk po siostrzenicy ale ona ma już 12 lat to raz kto by trzymał tyle rzeczy , moda też sie zmienia itd . Ale na szczęście dostałam wózek nie zniszczony który później jeszcze sprzedałam z zyskiem
Pati to prawda, moda się zmienia. Ja mam dużo ubranek po starszym - 12 letnim już synu. Ino ile kocyki, pieluchy tetrowe są Ok, to np spodnie dresowe są mało wygodne...nie mają ściągaczy w nogawkach, w pasie dość sztywne gumy zamiast panela. W dodatku starszak był szczupły a młodszy już bardziej wypasiony i sporo rzeczy na niego nie pasuje. Mam tez sporo body, ale rozminęły nam się trochę pory roku bo starszy z zimy a młody z lata.
Olimama czasem jakość tych tanich ubranek niestety jest słaba. ;/;/ Ja kupuje już klejny raz paczkę z olx i jestem pod wrażeniem jakości ubranek za parę złotych :)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.