oj współczuje ci tyle czasu ze skurczami sie męczyć… ja pierwszy skórcz dostałam po 15 a parę godzin później czyli o 20.50 już miałam Zuzię na rękach
Mnie ostatnio na ktg wyszły skurcze, ja ich tak intensywnie nie odczuwam, czasami pobolewa mnie podbrzusze.
Ja często miewam w drugiej ciąży bóle brzucha ale za każdym razem konsultowałam z lekarzem i wszystko było w porządku, zalecił tylko więcej odpoczywać i generalnie się oszczędzać
Mnie gdy brzuch lekko pobolewał to wtedy staralam sie w danym dniiu bardziej odpocząć.
mnie pobolewało podbrzusze ale to z powodu skróconej szyjki macicy lekarz mi kazał dużo leżeć
ja na ktg 2tyg przed terminem mialam nikle skurcze
mi w ogóle dzień przed porodem lekarz powiedzial że na KTG wyszło że mam takie lekkie skurcze ale ja ich nie czułam
jetem po 20 tyg. ciąży i faktycznie mam od czasu do czasu jakieś skurcze to pewnie te Braxtona
dzien porodu 0 skurczy:)
ja w dniu porodu tez nie mialam odczuwalnych skrczow. porod zaczal sie odejsciem wod plodowych
pod koniec ciazy dawaly o soebie coraz czesciej znac a tydzien przed terminem az wyladowalam w szpitalu na obserwacxji
ja jeszcze żadnych skurczy nie czułam, ale dopiero 8 m-c zaczynam
mi na skurcze pomagała ciepla kapiel
niestety w mnie na skurczy ciepla kapiel nie pomagala a nawet wrecz przeciwnie na mnie dzialala
Mi sie wydawało że ciepła kąpiel może szybciej wywołać poród.
mi też lekarz kazał unikać gorących kąpieli, a pod koniec ciąży to już całkiem z nich zrezygnować.
ja miałam skurcze przepowiadajace kilka tygodni przed i jak przyszedł termin to nic urodziłam dwa dni po terminie ale pomogłam to długimi spacerami polecam dobra sprawa dobre z pożytecznym
wiadomo ze w goracej wodzie sie nie kapiemy tylko w cieplej… ta goraca bardzo napewno by mogla przyspieszyc porod
mi sie skurcze okolo 6 miesiaca zaczely ale lekarz przepisal mi tabletki na podtrzymanie ciazy
gorący prysznic jest zdradliwy koleżanka przez taki prysznić 3 tygodnie przed terminem urodziła