ja brałam żelazo
przed końcem dlikatne skurcze są naturalnym odruchem macicy która przygotowuję się do porodu
tyle ze magnez moze opozniac porod
tez slyszalam ze magnez opuznia porod
mi pod koniec ciązy lekarz kazał brać nospę
ja brałam buscopan
Ja nie brałam ani nospy ani buscopan.
ja nospe…
autorka pisząc o braku ruchów dziecka powinna podać jak się je mierzy… bo wynika, że w przypadku ruchów dziecka powinnyśmy pędzić na Izbę Przyjęć…
Ja tez brałam nospę na skurcze i twardnienie brzucha
ja nie brałam nospy
ale w szpitalu daja nospe bo ja z dziewczynami na sali dostawaliśmy
ja też nie brałam ogólnie wszystko przez całą ciąże było ok nawet lekarz się dziwił że mam takie dobre wyniki
druga połowa ciąży była już na asparginie bo zaczeły się skurcze i napinanie brzucha
Ja gdy czulam że mi twardnieje brzuch to decydowałam się na odpoczynek i się relaksowałam.
ja nie mialam takich objaw najlepiej isc z tym do lekarza
Ja zawsze dzwonie do mojego lekarza i zawsze doradza, a jak już miałam taką sytuacje i poodwiedzał że należy się położyć to już teraz stosuję sie do tego. Powiedzał że macica dzięki temu się rozluźni i będze miękka
zeby tylko od lezenia zalezalo. niest=tety jak macica twardnieje jeszcze nalezy wziac cos rozkurczowego chyba ze to sie bardzo rzadko zdarza.
u mnie częste to nie było więc nie było obaw lekarz mnie poinformował za pierwszym razem i jak drugi się zdarzył to już po pół h leżenia było ok . widać na każdego działa coś innego…
u mnie samo lezenie nic nie dawalo, po mimo lezenia ciagle sie to powtarzalo
przy takich skurczach pomaga tez oddychanie