Z temu
i właśnie na nim 3 razy zrobiła siku, a na tym grającym nie xd
I jak Wam idzie odstawianie? U nas ciągle bez smoczka, ale boje się go wyrzucić, żeby nagle się synowi nie przypomniało ![]()
Słabo
niby ostatnio córka mniej używa, bo tylko do spania, ale nadal walczymy
do tego teraz znów jest chora także może być ciężko ![]()
Można wysłać do “wróżki smoczuszki” i dać w zamian prezent. Ale półtorarocznemu dziecku bedzie ciężko wytłumaczyć.
Można też zgubić na spacerku i kupić coś innego.
Należy dać coś w zamian.
Możesz,też stopniowo ograniczać smoczek. Czyli dawać tylko w razie konieczności. Wyciagaj smoka kiedy dziecko zaśnie.
A jak juz sue zdecydujecie na odstawienie całkowicie to zaopatrz sie w meliske, kirki do uszu, uprzedź somsiadów, że może dziecko płakać i badz konsekwentna i cierpliwa.
Oj chyba nie chciałabym gubić xd wczoraj wieczorem został w samochodzie i był problem xd
Dlatego musicie najpierw tak stopniowo podawac coraz mniej. Moze zamiast smoczka, poprzytulać, pobujac, a smoka dawac tylko do spania. Moj syn sam wyrzucił jak miał 2 katka.
Mozna zrobic dziurke i razem z dzieckiem zrobic smoczkowi papa do smietnika, albo wysłać do wróżki. Np. Włożyć smok do torebki na prezent i wieczorem powiesic na klamce na drzwiach wejsciowych ( od zewnatrz) zrobić papa i rano w tej torebce zamiast smoczka bedzie jakiś prezent.
Ale najpierw jakues bajeczki o tym, ze smoczek idzie papa, ze sa juz zabki i smok nie potrzebny…
No a jak juz jest brak smoka, to niestety trzeba liczyc sie z nieprzespana nocka i płaczem… i pocieszyc jakos w tej stracie
Właśnie ma 1 smoczek z dziurą to wkłada palec i się śmieje ![]()
U Nas slabo idzie. W dalszym ciągu smoczek do drzemki i spania nocnego. Mamy kolejna infelcje… Także to odstawienie na razie idzie w odstawke.
U nas niestety też infekcja ;/
U nas też szału nie ma. Smoczek a w zasadzie jego połowa musi być w buzi. Ale wczoraj jak zasnął to od razu wyciągnęłam i schowałam. Co prawda w nocy się przebudził ale wzięłam do siebie na łóżko bez smoczka i usnął. Może to jest jakaś metoda, nie wiem dziś będę próbowała spowrotem tak zrobić. Niby jak idzie spać to może że już bez smoczka ale no niestety kładąc się na łóżko zmienia zdanie ![]()
U mnie próbowałam uśpić córkę bez smoka i jak aby gaszę światło i kładę się obok niej jest krzyk i “mamo tiam tiam”
pokazuje paluszkiem gdzie jest smoczek
jak dostanie to usmiech od ucha do ucha i się dopiero kładzie
Oo Hahhaha może jeszcze potrzebuje czasu , możecie też spróbować porozmawiać i pójść do smyka tam jak kupisz coś chyba za 50 zł i zostawisz stary smoczek to dają misie
Ale ona jest chyba cykliczna, bo pamiętam, że już było to kilka razy.
Taaak ta akcja co chwile sie pojawia ![]()
U nas się sprawdzilo. Co prawda sam oddał ale przez kolejny tydzien był hardcore w domu. Gdybysmy wtedy odpuścili to akcja by nic nie dała
Mój syn dostał tego smoka za smoka, ale nie zrobił na nim wrażenia. Za to samochody podzialalymn😄
Ja to juz małemu mówiłam że wyślemy pocztą smoczki do krainy smoczków a w zamian smoczkowe elfy przyślą nam samochód ale jakoś nie może się zebrać żeby smoczki do koperty wsadzić ![]()
jak już ma to zrobić to mówi że jutro ![]()
ale wpadłam na pomysł żeby może przysłać samochód i napisać w środku list że jak chce go zatrzymać to musi oddać smoczki tylko się boje ze zostanie samochód i smoczki
Haha, myślę że bardzo dobry pomysł. Może tak być że zostanie to i to ![]()
Próbować warto zawsze xd moja mama się śmieje, że smoczek jest jak papieros i może faktycznie trudno maluchom z nałogiem sobie poradzić xd
Niestety do tego odsmoczkowania trzeba mieć trochę cierpliwości
no ale wyjdzie to na dobre ![]()