Drogie mamy, jak wyglądały Wasze sny w ciąży? Czy były inne niż wcześniej? Jak byście je opisały? Co najdziwniejszego Wam się śniło?
U mnie sny w ciąży bardzo się zmieniły, stały się zdecydowanie bardziej realistyczne niż wcześniej. Najgorsze są koszmary, że komuś bliskiemu dzieje się krzywda. Budzę się wtedy prawie z krzykiem. Miałam też parę miłych snów. Np w pierwszej ciąży że już urodziłam i trzymam maleństwo w rękach. Pamiętam to miłe uczucie do dziś ![]()
Nie pamiętam ich już dokładnie, ale były dziwne ![]()
O jeny mi się naprawdę dziwne rzeczy śniły . Po prenatalnym usg śniło misie że urodziłam kosmitę hahahha
Oj sny w ciąży są bardzo dziwne bo inaczej nie można ich nazwać haha. Żadko mam jakie kolwiek sny ale w ciąży prawie co noc coś mi się śniło
Na początku ciąży miałam tak realne sny że aż po przebudzeniu myślałam czy to się wydarzyło na prawdę ![]()
Mi się nie miały kiedy śnić , w ciąży miałam taki dramat ze spaniem … w dzień zasypiałam na siedząco a jak przychodził wieczór to nie mogłam zasnąć i budziłam się o 3 w nocy no i po spaniu
Ze spaniem w dzien nie mam problemu za to w nocy to istny dramat:) co do snow to jak juz cokolwiek mi sie przysni to jest to sen zwiazany z porodem ewentualnie samym przebywaniem w szpitalu, wydaje mi sie ze nie boje sie tego dnia ale chyba moja glowa pokazuje inaczej
ale sny sa sa mega realistyczne
A ja miałam kilka erotycznych ale większość to dziwne sny a nawet i koszmary🥴 pamiętam też że były bardzo realistyczne i szczegółowe…
Mi się różne sny śniły, ale często miałam jakieś koszmary na początku ciąży, później się unormowały na szczęście.
Nie zauważyłam żeby sny mi się zmieniały. Raczej było ich mniej
ze względu na mniejszą ilość snu. Z powodu pęcherza często musiałam wstawać do toalety.
Pamiętam jeden sen - śniło mi się , że moje dziecko urodziło się zielone. Nie wiem dlaczego takie było
wszyscy się dziwili z powodu koloru a ja w śnie nie widziałam w tym niczego dziwnego
może oznaczało to , że bez względu na wszystko ja zawsze będę stała po stronie moich dzieci
Ja tak miałam w pierwszej ciąży, ale dużo książek wtedy przeczytałam. Cieszę się, że teraz śpię normalnie
A ja nie zauważyłam różnicy między snami w ciąży , a przed, czy po ciąży. Są raczej takie same ![]()
Takie realistyczne sny były mocno uciążliwe dla Ciebie?
To musiał być ciekawy sen
![]()
I jak się czułaś z tą zmianą dotyczącą częstotliwości snów?
Dziwnie
nie byłam do tego przyzwyczajona ale kładąc się spać zastanawiałam się co dziś mi się przyśni ![]()
Czasami śnią nam się rzeczy, które nas ekscytują lub po prostu są dla nas ważne, może niekoniecznie chodzi o strach
Trzymamy kciuki, żeby wszystko poszło dobrze ![]()
Są trochę uciążliwe, bo mam wrażenie, że po takim spaniu jestem mniej wypoczęta i bardzo zdezorientowana rano ![]()
To jedna z rzeczy, którą szybko zauważyłam w ciąży, bo nie miałam wielu typowych objawów.
Od początku miałam bardzo dziwne, trudne sny. Często takie, w których musiałam walczyć, ratować kogoś, a pod koniec ciąży, że urodziłam, ale to dziecko było wykręcone, nie do końca ludzkie… rozmawiałam o tym z siostrą i miała podobnie a to ponoć dlatego, że nie potrafimy utożsamić dziecka z żadną twarzą, bo jeszcze jej nie znamy dlatego może w śnie wyglądać dziwacznie