Sny kobiet w ciąży

Drogie mamy, jak wyglądały Wasze sny w ciąży? Czy były inne niż wcześniej? Jak byście je opisały? Co najdziwniejszego Wam się śniło?

U mnie sny w ciąży bardzo się zmieniły, stały się zdecydowanie bardziej realistyczne niż wcześniej. Najgorsze są koszmary, że komuś bliskiemu dzieje się krzywda. Budzę się wtedy prawie z krzykiem. Miałam też parę miłych snów. Np w pierwszej ciąży że już urodziłam i trzymam maleństwo w rękach. Pamiętam to miłe uczucie do dziś :blush:

Nie pamiętam ich już dokładnie, ale były dziwne :face_with_peeking_eye:

O jeny mi się naprawdę dziwne rzeczy śniły . Po prenatalnym usg śniło misie że urodziłam kosmitę hahahha

1 polubienie

Oj sny w ciąży są bardzo dziwne bo inaczej nie można ich nazwać haha. Żadko mam jakie kolwiek sny ale w ciąży prawie co noc coś mi się śniło

Na początku ciąży miałam tak realne sny że aż po przebudzeniu myślałam czy to się wydarzyło na prawdę :see_no_evil:

Mi się nie miały kiedy śnić , w ciąży miałam taki dramat ze spaniem … w dzień zasypiałam na siedząco a jak przychodził wieczór to nie mogłam zasnąć i budziłam się o 3 w nocy no i po spaniu

1 polubienie

Ze spaniem w dzien nie mam problemu za to w nocy to istny dramat:) co do snow to jak juz cokolwiek mi sie przysni to jest to sen zwiazany z porodem ewentualnie samym przebywaniem w szpitalu, wydaje mi sie ze nie boje sie tego dnia ale chyba moja glowa pokazuje inaczej :slight_smile: ale sny sa sa mega realistyczne

A ja miałam kilka erotycznych ale większość to dziwne sny a nawet i koszmary🥴 pamiętam też że były bardzo realistyczne i szczegółowe…

Mi się różne sny śniły, ale często miałam jakieś koszmary na początku ciąży, później się unormowały na szczęście.

Nie zauważyłam żeby sny mi się zmieniały. Raczej było ich mniej :wink: ze względu na mniejszą ilość snu. Z powodu pęcherza często musiałam wstawać do toalety.
Pamiętam jeden sen - śniło mi się , że moje dziecko urodziło się zielone. Nie wiem dlaczego takie było :wink: wszyscy się dziwili z powodu koloru a ja w śnie nie widziałam w tym niczego dziwnego :wink: może oznaczało to , że bez względu na wszystko ja zawsze będę stała po stronie moich dzieci

1 polubienie

Ja tak miałam w pierwszej ciąży, ale dużo książek wtedy przeczytałam. Cieszę się, że teraz śpię normalnie

1 polubienie

A ja nie zauważyłam różnicy między snami w ciąży , a przed, czy po ciąży. Są raczej takie same :smiling_face:

Takie realistyczne sny były mocno uciążliwe dla Ciebie?

To musiał być ciekawy sen :joy: :heart:

I jak się czułaś z tą zmianą dotyczącą częstotliwości snów?

Dziwnie :rofl: nie byłam do tego przyzwyczajona ale kładąc się spać zastanawiałam się co dziś mi się przyśni :smiling_face:

Czasami śnią nam się rzeczy, które nas ekscytują lub po prostu są dla nas ważne, może niekoniecznie chodzi o strach :smiling_face_with_three_hearts: Trzymamy kciuki, żeby wszystko poszło dobrze :heart:

Są trochę uciążliwe, bo mam wrażenie, że po takim spaniu jestem mniej wypoczęta i bardzo zdezorientowana rano :slightly_smiling_face:

To jedna z rzeczy, którą szybko zauważyłam w ciąży, bo nie miałam wielu typowych objawów.

Od początku miałam bardzo dziwne, trudne sny. Często takie, w których musiałam walczyć, ratować kogoś, a pod koniec ciąży, że urodziłam, ale to dziecko było wykręcone, nie do końca ludzkie… rozmawiałam o tym z siostrą i miała podobnie a to ponoć dlatego, że nie potrafimy utożsamić dziecka z żadną twarzą, bo jeszcze jej nie znamy dlatego może w śnie wyglądać dziwacznie