Misiowa widzialam w telewizji te smycze z amortyzatorem i w testach wypadało rewelacyjnie.faktycznie amortyzacja sszczepieniapsa.czlowidk tego tak nie odczuwa.wiec tutaj święta e rozwiązanie z tą smycza
Figa, tak, mój mąż wychodzi zawsze z pieskiem, kiedy może. Staramy się razem sobie spacerki robić, więc kiedy on będzie, to nie będzie problemu. Ale jak go nie będzie przez 8-9 godzin w pracy, to będę musiała z psem wyjść. Myślę, że spokojnie damy sobie radę. A chustę już sobie upatrzyłam. :)
Ja mam gruba smycz i daje ja na głowa i pod pachę trochę jak torbę zakładam i jedna ręką tylko asekuruje długość jak widzę innego psa
Misiombrowa a chustę masz z jakiegoś polecenia coś fajnego ?? Mogłabyś się podzielić linkiem ☺?
nati, tutaj dziewczyny mi właśnie radziły, żeby kupić chustę lennylamb i na początek taką elastyczną a nie tkaną:
https://allegro.pl/oferta/lennylamb-chusta-elastyczna-do-noszenia-dzieci-l-10175274227
Misiombrowa te elastyczne nie są zbyt dobre, lepiej jednak skosno-krzyzowa tkana kupić. Tak mi instruktorka zalecała bynajmniej.
Misiombrowar Oki dzięki za link ☺ a ty Figa jaka mówisz ze polecasz może masz też link rozpatrze propozycje
Myśmy jak córka była mała wspomagali się chustą do noszenia. Mała na brzuszek, a pies na smyczy bardzo dobre rozwiązanie jak się ma maluszka gorzej jak ma być spacer z dwójką i psem. Tego już się obawiam, ale dziadki na szczęście pomogą
Figa, a od którejś z Was, chyba od kosiaszki, otrzymałam radę, żeby właśnie kupić elastyczną, bo się najlepiej sprawdza na początku. Także tego, co osoba, to opinia ;)
Nati my mamy taką
https://pl.lennylamb.com/products/show/3781_chusta-do-noszenia-dzieci-tkana-splotem-sko%25C5%259Bno-krzy%25C5%25BCowym-bawe%25C5%2582na---mglisty-poranek---rozmiar-m?gclid=EAIaIQobChMIpcmaj6Lf7gIVFW8YCh2r7wipEAQYASABEgJ1W_D_BwE
Misiombrowa te elastyczne się zsuwają przynajmniej mi. Jeśli jakąś prosta chcesz to są jeszcze kołkowe, to nie wymaga szczególnego motania.
A te kółkowe też widziałam. Jeszcze jest czas żeby się rozejrzeć, ale jest tyle tego, że ciężko się na coś zdecydować :)
Kupiłam sobie tę smycz z amortyzatorem i powiem wam, że póki co jestem zachwycona :) Co prawda nie wiem jak będzie gdy dziecko się urodzi, ale już testuję z psem. Smycz solidna, zapięłam ją sobie przez ramię i idę sobie z pieskiem. Nawet jak pociągnie, to praktycznie tego nie czuję, więc chyba trafiłam z dziesiątkę :)
Dobrze wiedzieć ja też będę kupować a na allegro zamawialas?
Misiombrowa podaj link :)
https://allegro.pl/oferta/smycz-sportowa-dla-psa-z-amortyzatorem-3m-john-dog-8878881693?snapshot=MjAyMS0wMi0yNlQxMDowNDo0OC44NjJaO2J1eWVyOzFmMDczYTFjZWI2NjBmMzAyOWI3ZjhmNDg2Yzk0ZDY3NTU1MWNiNjRkYWU4Mzc2OGJiYTI5ODJkNWU0Yjk0ZmQ%3D
Pewnie na stronie JohnDog też znajdziecie, bo ich sklep.
Tylko mój pies waży niecałe 14 kg, więc nie wiem, jak to się sprawdzi z większym psem, zwłaszcza amortyzator, ale powinna spokojnie dać radę, bo smycz jest gruba i solidna, zapina się na duży karabińczyk. Moja psinka jest grzeczna, ale sporadycznie pociągnie, jak to pies: odkąd mam tę smycz to wydaje mi się, że czując większy opór ze strony mojego ciała, bardziej się pilnuje. Zobaczymy jak to będzie z wózkiem, to będzie prawdziwy sprawdzian. :)
Moj wazy 20 kg to nie więcej wiec może też się sprawdzi
nati, myślę, że sprawdzi się spokojnie, bo jest naprawdę solidna i zapięcie też.