Córka sporo ulewała, ale to minęło i okazało się niczym groźnym
zawsze dziecko kładłam na boczku by było bezpieczniej
Mojej sie tylko kilka razy ulalo i kładłam na boku na wszelki wypadek
najważniejsza dobra pozycja, wtedy nawet jak sie uleje to nie ma problemu
Na pewno artykul może sie przydać
Córcia ulewała. Z synem nie było tego problemu ![]()
do pół roku dziecko ma prawo ulewać
przydatne informacje dla poczatkujących mam
Dzieci moje nie ulegały, bratowej ulewaly i to bardzo.
Moja córka ulewała ale bardzo rzadko
Bardzo fajny artykuł i cenne wskazówki. Przyznam , że nigdy nie słyszałam o tym żeby mleko zagęścić nutritonem. Zaciekawiło mnie to i jestem ciekawa czy to faktycznie może pomóc w takich problemach z ulewaniem.
Właśnie co dziecko to inne jedno ulewa, drugie nie mnie też śmieszy powiedzenie babć że jak dziecko ulewa to znaczy że się,, pasie,, no paść to krowy można a nie dziecko hahaha
Karoliga też to kiedyś słyszałam. Nawet bez sensu takie głupoty komentować. Niestety niektórzy biorą to na serio. Że jak się ulewa to i dobrze bo najedzone , haha szok
ojej to naprawdę miłe komentarze..
O tak niektórzy biorą to na poważnie myśląc że tak jest i że to dobrze
Podczas karmienia ułóż dziecko w taki sposób, by na wpół leżało, a jego główka znajdowała się wyżej niż reszta ciała. Dzięki temu pokarm będzie spływać prosto do żołądka. Następnie za każdym razem gdy dziecko wypije mleko najlepiej go wziąć na ręce dopóki mu się nie odbije.
U mnie córka nie ulewała, syn ulewał ale samo przeszło kładłam go na boku po jedzeniu bo tak kazała mi położna
Podobno odbicie wcale nie wpływa na ulewanie, to niedojrzały układ pokarmowy jest tego przyczyną. Położyć dziecko na boku i tyle nic więcej nie da się zrobić.
Moja córeczka ulewała długo i dość dużo. Miałam wrażenie że cały czas w powietrzu unosił się zapach tego ulanego mleka, a ja tylko wymieniałam tetrowe pieluszki, które zawsze podkładałam przy buźce, żeby choć trochę zminimalizować ilość prania... Lekarze mówili, że to właśnie niedojrzałość układu pokarmowego i faktycznie wyrosła z tego