Sposoby na komary i kleszcze

U mnie na komary sposuje się bros baby do kontaktu a na ukąszenia żel z chicco. 

Ja w tym sezonie jeszcze jakoś tak Nie odczułam że są komary. Może mam złą krew ale na przykład mój facet to ma tak pogryzione nogi że aż mu się takie delikatne zmiany ropne zaczęły na tym robić. Ja nie wiem czy to rzeczywiście komary czy może coś innego go pogryzło? Spędzamy na zewnątrz czas podobny w majówkę robiliśmy grilla i wtedy go tak pogryzło A mnie nic zero ani jeden. Odnośnie sposobów na komary to ja zawsze takich naturalnych stosowałam olejek waniliowy taki który używa się np do pieczenia ciast 

My na majówkę  byliśmy  nad morzem. Jej tam było  mnóstwo  komarów  w lesie przy morzu.  

Na placu zabaw  teraz też.

Nawet  mnie ciągały w tym sezonie.

I nas są takie ogromne pierwszy raz takie widzę. Wyglądają jak jakieś mutanty bleee

Mnie teraz tak pogryzły jakieś owady na placu  zabaw. Ze tydzień  swędzą mnie nogi i nie mogę  sobie z tym  poradzić.

Niestety jest tego dużo. I wszędzie. 

Mnie też na szczęście komary nie lubią, więc póki co nie mam ani jednego ugryzienia. U nas komary pojawiają się zazwyczaj wieczorami, kiedy mały już śpi, więc on też na razie się uchował. W oknach mamy moskitiery, także nie muszę go niczym psikać.

Jejku mnie też ostatnio pogryzły. W tym roku jest multum tego robactwa.

Mnie też lubią. Ale moja starsza córkę to już szczególnie.. Stale ma jakiegoś nowego bąbla, masakra.

U nas też już się pojawiają i nawet wieczorem posiedzieć na tarasie nie można;/

Tak chwaliłam, że u nas komarów nie ma a już zaczęły się pojawiać. Niestety tak to jest. Wystarczy kilka dni deszczu żeby się wylęgły i za moment jest ich chmara.