Czemu w czasie laktacji pękają brodawki? Dlaczego warto smarować je mlekiem mamy? Dowiedz się, jak wyeliminować przyczyny uszkodzeń brodawek.
Oj u mnie nie pomagało smarowanie swoim mlekiem, ale maść Maltan idealnie się sprawdza. Nie trzeba myć brodawki przed karmieniem ponieważ maść jest dostosowana do karmienia maluszka.
ponoc masc bepanthen pomaga
Mi bardzo pomagała masc maltan
Mi pomogło moje mleko i wietrzenie
swoje mleko podobno najlepsze z najlepszych lekarstw
Ja tylko raz swoim mlekiem posmarowałam bo samo to dotykanie było dla mnie takie nieprzyjemne. Innych maści nie używałam.
Wiem, że niektóre przed karmieniem dziecka należy zmyć, więc warto doczytać i mieć to na uwadze.
Mi mama kupila masc Malta i wykorzystałam. Tak to tez mlekiem smarowałam i było okej
Ewula jak tak mocno poraniona było że ciężko było nawet dotknąć to wyciskam i zostawiałam do wyschnięcia i tak w kółko
szwagierce nic nie pomogło dopiero jak odstawiła małą,ale jej to normalnie pół sutka sie urwało,wtedy karmiłysmy obydwie i pierwszy raz widzaiłam taką rane na sutku...i tak ona karmiła z bóle ok 3 mies i przeszła na mm bo nie miało czasu kiedy sie zagoic jak mała jadła co chwilka
Mi jedna brodawka szybko się zagoiła. A druga właśnie nadal nie zagojona ale nie pogarsza się, nie boli, myślę że za jakiś czas będzie już w porządku zagoi się.
Wietrz dużo i powinno być dobrze. Jak już nie boli to super
Ja musiałam wietrzyć , smarować maściami i ostatecznie musiałam odstawić karmienie i ściagałam pokarm przez tydzień. Po tym czasie wszystko wróciło do normy i karmić też się udało bez bólu
Mi położna kazała smarować moim mlekiem
No własne mleko najlepsze taka prawda, ale ja czułam ulgę smarując maltam,a po multi mam to dopiero była ulga
Martyna wierze i smaruje. Ale myślę że insulina dziecka też trochę pomaga w gojeniu
na pewno pomaga
Mazia dokładnie tylko że ja po purelan miałam jakby uczulenie i mnie piekło nie wiem czemu
U mnie w końcu zagojone brodawki ;) doczekałam się tego dnia
Stosowałaś te kompresy?