Sprawdzone sposoby na przeziębienie w ciąży

to moje chętnie psikają nim gardło, ale moje lubią takie rzeczy :D 

o tej herbacie z goździkami nie słyszałam,a nawet się ostatnio zastanawiałam czy można goździki w ciązy, ale nie poszukałam info i w sumie nie dodałam do swojej herbaty  

Już wie co go czeka :) 

U nas córka wie że tantum jest do gardla i jak jest chora to każda zabawka też ma psikane na niby ( tak jak w kici koci może któraś mama kojarzy)

kici kocia pomocna widzę nawet podczas chorób :D choć osobiście moje dzieci raz na ruski rok ją oglądają no i w kinie na niej były

Mój synek też bardzo polubił tantum Verde :)

Natalia życzę szybkiego powrotu do zdrowia i oby więcej te porady nie były tobie potrzebne :)

ja miałam ostatnio jakieś pelavo gardło dla dzieci i moja sama sobie chciała psikać, ale ona taka jest, że wszystkie leki chce;D

Mój to kazdym tym psikanym lubi sobie sam posikac do buzki

A mój znowu nie znosi i ciężko go przekonać 

Moja też nie lubiła nigdy. W ogóle podanie jakiekolwiek lekarstwa to masakra 

Przechodziłam w pierwszym trymestrze, wyratowalam się prenalen w saszetkach, spora porcją Wit C, Wit D i dużo piłam herbaty z miodem  . Na ból gardła sporadycznie Porost Islandzki

Tantum Verde można podawać dzieciom 1 psikniecie na 4kg masy ciala

Xyz.. mam ten sam problem.z młodszym synem..

to moja jest jakąś lekomanką, wszystko chce i sama się upomina.;D

Oj współczuję każdej ciężarnej , która choruje. Niestety , ale w pierwszej ciąży dopadła mnie angina i musiałam brać antybiotyk. Bardzo się bałam o dziecko , ale nie miałam wyjścia. W drugiej ciąży uważałam na siebie dużo bardziej. Gdy tylko zaczęło mnie boleć gardło od razu biegłam pod kołdrę. Pił dużo ciepłych napojów , z dodatkiem miodu i malin. Robiłam sobie ciepłe kąpiele w eukaliptusowym olejku. Były one krótkie, a olejek naturalny. 

W drugiej ciąży na szczęście ominęły mnie choroby, ale w pierwszej przeziębienie i kaszel. Niczym nie mogłam tego zwalczyć, a wiadomo, że w ciąży za dużego wyboru leków nie ma.. Ciągnęło się chyba ze 2 miesiące, już myślałąm, ze nigdy mi nie przejdzie..

Byłam często przeziębiona w ciąży. Aby sobie pomóc płukałam gardło rumiankiem, piłam herbatę z miodem i sok malinowy. Oprócz tego płukałam zatoki, stosowałam inhalacje z soli fizjologicznej a przy bólu zatok wygrzewałam czoło lampą solarną.

U mnie jak złapało mnie w ciąży przeziębienie od razu wskoczyłam do łóżka i porządnie się wygrzewałam, a nie jak do tej pory, że robiłam pełno innych rzeczy. Rozgrzewające herbatki, dużo cytryny, tabletki do ssania na gardło typowe dla kobiet w ciąży i paracetamol. 

Byłam przeziębiona w 1 trymestrze, psikałam sobie do nosa sprayami dla dzieci (acatar kids tylko pomógł) plus domowe sposoby, herbata z miodem, wit C, wit. d, plus wygrzewanie się. Na ból gardła tantum verde

Na ból gardła tantum verde , na przeziębienie niestety tylko wygrzewanie się plus ciepłe mleczko z miodem i ewentualnie z czosnkiem , jak nie lubisz to może być sam miód , nie ma złotego środka na przeziębienie w ciąży więc trzeba sobie jakoś domowymi sposobami radzić �

inhalacje z soli 3%, sól morska w sprayu, nawilżanie powietrza, napary z lipy, syrop z cebuli, na gardło dobre jest płukanie solą,.