Sprawdzone zabawki do piasku

Mój maluch jeszcze nie zaczął przygody z piaskiem, ale w wakacje będzie miał go nad morze mnóstwo wiec tez się chętnie dowiem co polecacie ;) a przy okazji zapytam, od jakiego wieku pozwalałyście dzieciom na swobodną zabawę w piasku?

Dziewczyny jakie zabawki polecacie do piaskowych zabaw?  Zamawiałyście może w Internecie jakieś zestawy i możecie polecić? Jest tego tyle że ciężko mi podjąć decyzje a do sklepu stacjonarnego w najbliższym czasie sie nie wybieram. Z góry dzięki za polecenie :)

moja ma 14 miesiecy nie je wiec sie bawie z nia ale pod mocna kontrola bo o ile piasek nie jest obiektem jej kulinarnych zainteresowan to to co juz w nim znajdzie np. kamyk juz tak

Ja zazwyczaj trafiałam na zabawki z firmy Wader-dobrze się sprawdzają i nie są kosmicznie drogie. Na początek kupiłam zestaw wiadereczko+ łopatka + grabki i taki jakby wiatraczek poruszany sypanym piaskiem od góry. Później około 2rż kupiliśmy małemu podobny zestaw zestaw tylko z taczką ;)

W naszym przypadku zabawy w piaskownicy również jeszcze są przed nami  natomist wydaje mi sie ze w tym roku jeszcze to bedzie trochę za wczesnie to jest etap gdzie maluch jeszcze bierze bez opamietania wszystko do buzi  mysle ze na przyszla wiosne czyli prawie to bedzie takie niecałe pltora roczku będzie odpowiedni czas a co do zabawek sama sie dowiem co mamy polecaja  moim zdaniem fajna sprawa są plastikowe foremki do robienia babek wiaderwczko sitko lopatka i grabki to taka podstawa mysle ze fajnie nad morzem sprawdzi sie również plastikowa konewka ktora dziecko będzie moglo sobie przelewac wode do różnych pojemniczkow

U liskow w sklepie masz super zestawy do  zabaw z odpowiedniego plastiku idealnie przystosowane do małych rączek 

Ja również polecam Wader, dobra jakość, zabawki przetrwały wiele, cenowo tez bardzo dobrze wychodzą 

firma WADER to rzeczywiście dobra firma zabawek i też mamy z niej zabawki. 

W tym wieku córka miała podstawę czyli wiaderko, grabki, łopatkę, konewkę, mnóstwo foremek ze zwierzątkami, młynek do przesiewania. 

Jeszcze można oprócz piaskownicy :Puszczałyśmy bańki, kosiarka jest fajna co puszcza bańki, teraz w pepco jest samochód jeździk co puszcza bańki.

Może coś takiego 

Poszukam z tego Wadera :) Wiem ze moze lepiej kupowac cos eko :) ale w tym przypadku zalezy mi na niskiej cenie i ilosci :) bo wiadomo ze nie wszystkie zabawki zawsze wracaja

No tak jak to w piasku nieraz cos zostanie i zauważymy dopiero w domu

U nas wiaderko, grabki, łopatka i foremki. Więcej nie trzeba 

aneczka mamy też taki zestaw podstawowy na początek jej wystarczy 

Beata im więcej zabawek tym dziecko nie wie czym się bawić i więcej zbierania 

aneczka masz rację i wszystko leży 

taki podstawowy zestaw chyba wystarczy 

Aneczka dokładnie.  U mnie koło bloku dzieci zostawiają zabawki na placu zabaw, my też zostawiamy. I jest im tam mnóstwo.  I dzieci mają problem wybrać łopatkę... Bo jest ich tam dużo �

Martyna a co.hedy lepsze kogoś zabawki są lepsze i to nimi lepiej się bawić niż swoimi 

U nas kazyd ma swoje,ale wczoraj jak miałam wracać do miałam problem znaleźć  asze bo tego tyle było w piasku, a córka swoje rozniosla z dziećmi po całej piaskownicy

ja kupiłak kilka wiaderek duzo foremek kilka łopatek i koneweczek ze jak dzieciaki znajomych przyjdą by kazdy miała sie czym bawic...zreszta u mnie trójka dzieci to i tak wszystko potrojne jest..