Hej dziewczyny sprzedaje ktoras z was na vinted ? Dzisiaj dostalam ze sprzedalam 30 rzeczy i zgodnie z ue musze przeslac jakis formularz tam trzeba podac pesel ? Czy ktoras to dostala?
Tak, też dostałam taką wiadomość. Vinted ma obowiązek zgłosić osoby które przekroczyły dane progi pieniężne, ilościowe itp. Jeżeli sprzedajesz swoje, używane rzeczy to żeby nie płacić podatku oni muszą to zgłosić.
Podobno to wszystko jest zapisane w regulaminie ale nie oszukujmy się kto go czyta od a do z. PESEL i chyba jeszcze zdjęcie dowodu potrzebują. Bo mają obowiązek zgłoszenia do urzędu skarbowego ale do puki nie przekroczy jakiejś kwoty to nie płacisz żadnego podatku
Hej, ja sprzedaje, sprzedałam już więcej niż 30 rzeczy ale żadnej wiadomości od nich nie dostałam
czytałam, że jak są używane rzeczy i je sprzedajesz to nie musisz nic płacić
Właśnie ja też w tym roku sporo rzeczy sprzedałam i raczej przekroczyłam 30, ale żadnej wiadomości nie dostałam.
Bardzo istotną rolę odgrywa tu nasz zarobek na sprzedawanych przedmiotach ![]()
Rzeczywiście, ja osobiście nie przeczytałam nowego regulaminu i pomyślałabym, że to oszustwo. Dobrze, że ten temat się pojawił
trzeba podac z tego co pamiętam w przypadku przekroczenia danej kwoty w miesiącu
Ja sprzedaję bardzo duzo ale nihdy nie dostalam takiej wiadomosci. Ale slyszalam o tym, ze w regulanienie jwst o tym wzmianka. Nienwiem od czego to zalezy czy to jamos losowo bo ja sprzedaje bardzo duzo i nigdy nic takiego nei dostałam.
Myślę, że najlepiej przeczytać regulamin, czy jest tak taki zapis. Wtedy będziesz wiedzieć, czy Vinted w ogóle może wystąpić z takim zapytaniem
Ja mam wystawione jakieś rzeczy, głównie książki, ale tak rzadko coś sprzedaje, że aż jestem zaskoczona powiadomieniem od nich
Taak dostałam taką wiadomość jak przekroczyłam 30 transakcji /)
Dziekuje za odpowiedzi ![]()
Oo dobrze wiedzieć, bo mam już za soba dużo rzeczy sprzedanych na Vinted i nic takiego nie dostałam. Oczywiście regulaminu też nie czytałam więc na pewno potraktowałabym to jako oszustwo ![]()
Ja przekroczyłam 30 transakcji ale nie dostałam nic.
W regulaminie trzeba było to akceptować że będzie taka procedura jak przekroczy się właśnie ilość transakcji
Ale to 30 transakcji w 1 miesiącu czy ogólnie 30 sprzedanych rzeczy?
To jest 30 w ciagu roku ![]()
Ja również dostałam taka informację
Tak dostałam i to podałam każdy musi kto sprzeda większą ilość
To przychodzi chyba po jakimś czasie