Spuchnięte oko , ból lini rzęs

Od wczoraj boli mnie na lini rzęs , tylko jedno oko , jest lekko spuchnięte nic poza tym . Miałyście coś takiego ? Byłam u okulisty w zeszłym tygodniu i nic nie miałam na oku

Ojej przejdź się lepiej do lekarza

A moze jeczmien sie robi ?

Lepiej idź nawet do lekarza rodzinnego żeby to zobaczył,z okiem niestety nie ma żartów. Chociaż ja obstawiam że jeśli to na linii rzęs to tak jak wspomniała @ewelka8990 może tworzyć się jęczmień.

W życiu nie miałam jęczmienia

To bakteryjne zapalenie gruczołu powieki, objawiające się jako bolesny, ropny guzek, który wygląda jak ziarnko zboża, dopiero moze wychodzic .

1 polubienie

Możesz spróbować potrzeć to złota obrączka jeśli masz z takiego czystego złota i czystą. Jeśli ci nie przyjedzie albo będzie rosło to lekarz on ci wtedy przepisze coś

Mialam cos podobnego, to moze byc poczatek jeczmmienia albo gradówki. Boli na lini rzes i lekko puchnie, prawda? Pomagaja cieple oklady kilka razy dziennie i nie dotykaj ani nie wyciskaj tego miejsca. U mnie po paru dniach samo przeszlo. Jak sie powiekszy albo zacznie bardziej bolec, to lepiej pokazac lekarzowi…

Lepiej to skonsultować, moze to byc jeczmien

O tym samym pomyślałam. Ja zawsze przecieram złotem i naprawdę pomaga

Tak , tak sie robi na jeczmien, pocierac zlotem , musisz kontrolowac czy to chwilowe czy sie powieksza :wink:

Ja miałam jakiś czas temu i okulista mi kazał rozgrzać ampułkę z solą fizjo w ciepłej wodzie, i pocierać z powieki na rzęsy. Bo tak jak mówią dziewczyny może być zatkany gruczoł i żeby rozpuścić i oproznic ten kanalik. Pewnie złoto będzie działało podobnie. A czy u Was wiązało się nitkę na palcu serdecznym przy jęczmieniu? W moich stronach się tak robiło :crazy_face:

Nieee :] u mnie jeszcze mowili aby druga osoba napluła na to ale to juz gorsza wersja :rofl:

U nas się mówiło że jak ktoś ma jęczmień to sikał na ścieżce :rofl::rofl: z nitką też słyszałam

1 polubienie

O rany aż takich specyficznych porad nie słyszałam na jęczmień :rofl:

1 polubienie

A co to znaczy sikać na ścieżce? :open_mouth::smiley::crazy_face:

Ja tak miałam to okazało się ze to gradówka a nie jęczmień. , oglądala mi oko w urządzeniu . Okulistka mi to ponaciskala i troche ropy wyszlo , a byla cala powieka napuchnieta i swędziało przy lini rzęs. Zakrapiać miałam kropelkami i po kilku dniach zeszło.

No jak to co , gahahha zdejmujesz gacie i do dzieła ahahhaha :sweat_smile::sweat_smile::joy::joy::grin:

1 polubienie

@MamaSloneczka oooOo tak albo inaczej wytłumaczę Idziesz ścieżką zachce ci się sikać to sikasz właśnie na tej ścieżce :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Jeśli zdąży Ci się dotknąć powieki lub bolącej okolicy oka pamiętaj żeby umyć ręce, jeśli to jakiś bakteria, żebyś nie przeniosła tego