Od jakiegoś czasu z mężem myślimy o trzecim dziecku, ale nie udaje nam się to.. nie wiem czym to jest spowodowane. ( nie ukrywam w ostatnim czasie jakiś ciężki czas mamy, cały czas coś jest do zrobienia, brak nam czasu na odpoczynek bo zawsze coś)
jakie witaminy brałyście w okresie planowania ciąży? czy może mężowie też brali coś w tym okresie ?
I czy jest może wśród nas mama która po cesarkach urodziła naturalnie ?
Ja brałam w czasie starania tylko kwas foliowy . Hm moze to być spowodowane właśnie natłokiem wszystkiego . Może musicie wyluzować i odprezyc się i będzie ok :)
Po cesarkach nie rodziłam naturalnie, ale znam kobiety , które jak najbardziej po cesarkach (przy drugiej czy trzeciej ciąży) rodziły siłami natury. Duży wpływ na zajście w ciążę ma psychika. Im więcej o tym myślimy tym ciężej zajść. Trzeba wyluzować, mniej o tym myśleć. Z witamin to zawsze kwas foliowy
Nieraz słyszę o tym staraniu jak komuś ciężko i nie wiadomo czym to idzie. Ja pierwsze miałam nie planowane, drugie udało się nam za drugim raz a 3 za pierwszym , także dziękuję Bogu że nam się udało. Ale siostra o pierwsze starała się ok. 8 miesięcy wiem że miała nieregularne miesiaczki a ja gdzies czytałam że przy nie regularnych ciężko zajść w ciążę i doradziłam jej żeby poszła do ginekologa bo gdzieś czytamy ze luteina pomaga regulować miesiączki i tak zrobiła i ginekolog przepisał jej luteinę i po odstawieniu już luteiny po miesiącu zaszła w ciążę ;) również polecam brać kwas foliowy.
Niestety ale brak wypoczynku, stres nie pomagają ;( musicie zmienić trochę nastawienie. Bo pl"presją" kolejnego dziecka i myślenie że się nie udaje tylko pogarsza sprawę. Nam się udało i znam sporo par, którym się udało po prostu jak odpuścili ta presję, myśli że się nie udaje. Polecam też suplementację kwasu foliowego, ale też warto się przebadać morfologia, ginekolog. Zarówno kobieta jak i mężczyzna moim zdaniem warto aby zrobil podstawowe badania. Powodzenia ❤️
Stres nie pomaga. Polecam wyjechać gdzieś choćby na weekend i odpocząć psychicznie od dnia codziennego. Znam kobiety które rodziły naturalnie po cesarkach. Z witamin to kwas foliowy albo te specjalnie przeznaczone dla kobiet w ciąży z kwasem foliowym
Moja koleżanka starała się z mężem o dziecku przez 4 lata. Chodzili po specjalistach i nic. Badania na płodność ok. Oboje mogli mieć dzieci. Lekarz zapytał jak wygląda ich seks. No i niestety to był automat, zero przyjemności , spontaniczności . Tylko coś na zasadzie musimy , już , teraz. Wyliczanie dni płodnych żeby w te niepłodne nie zmarnować plemników ;) Koleżanka była u psychiatry , powiedział że ma po prostu wyluzować , nie myśleć o tym, cieszyć się życiem. Po pół roku zaszła w ciążę. Oczywiście nie mówię , że tak jest w waszym przypadku. Mam na myśli po prostu to , że psychika ma ogromny wpływ na ciążę
W tym problem że ja się tym nie stresuje, jakoś każde z nas nie naciska. Przychodzi moment miesiączka się spóźnia dzień dwa, trzy robię test a tu nic.. i za niedługo dostaję miesiączki i takie rozczarowanie trochę
U mnie też pomogło odpuszczenie. Po 2 latach starań stwierdziłam, że odpuszczam temat na jakiś czas i dokładnie wtedy pojawiła się ciąża. Poza tym starania mogą trwać nawet rok, więc na spokojnie. Warto zrobić sobie badania i suplementować witaminy dopiero jak będziemy wiedzieć czego nam brakuje. Ja brałam przed ciążą pregna start.
Co do porodu naturalnego po cesarkach to nie znam osobiście nikogo z taką historią, ale jest to jak najbardziej możliwe.
Ja nie brałam żadnych witamin przed ciążą . W sumie przed pierwszą nie bo w czasie kiedy zaszłam w druga Ciążę brałam witaminy dla mam karmiących. Udało się za pierwszym razem chociaz o pierwszego syna staraliśmy się wiele miesiecy…
stres , zmęczenie nie ułatwia zajścia w ciążę.. dla mnie udało się kiedy odpuściłam i miałam wybrać się z mężem do lekarza.. postanowiliśmy , że jezeli nie uda się to przebadamy sie.. no i udało się ;)
chociaż przy 2 małych dzieci i pracując jestem zmęczona , mało jem … nie wiem czy tak szybko zaszłabym w ciążę. Podobnie mówiłam przed drugą kolezance : żyłam na kawie coli.. niedosypiajac kiedy zaczęłam pracę.. najgorszy czas na ciążę.. no a jednak zaszlam w ciążę ;) od razu zmienilam styl życia i zaczęłam zdać o siebie : D
kazdy organizm jest inny inne czynniki wpływają na zajście w ciaze
Też wiem, że łatwo powiedzieć odpuść, nie stresuj się a gorzej to wprowadzić w życie. Dlatego dobrze znaleźć sobie jakieś hobby, coś co odciągnie myśli. Mi pomogło chodzenie na siłownię a i zdrowotnie mi to wyszło, bo u mnie nie wychodziło też przez problemy hormonalne a ćwiczenia i zdrowa dieta pomogły trochę te hormony uregulować.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.