Stolik i krzesełko dla 4-latki

Polecam poszukać na allegro 

Dziewczyny, do tej pory mamy stolik i krzesełko białe, drewniane z ikei, sprawdza się super, ale córa już "wyrasta" z niego i zaczyna się garbić. Chciałabym kupić jej jeszcze stolik, tak aby jej było wygodniej niż przy biurku. Poza tym stolik ma być w salonie. Polecicie jakiś wyższy? Ewentualnie regulowany? Z czego korzystacie? Z jakiej wysokości? Córka 4 lata, 104 cm wzrostu. 

też mi się wydaje najlepiej to na allegro 

szukałam, tylko ze to trochę problemowy temat bo większość stolików jest dla maluchów, w sensie do 3., 4-go roku życia, później biurka. A fajnie mieć swój kąt w salonie, jako stolik a nie biurko

macie jakieś stoliki dla starszych dzieci?

znalazlam tylko dwa regulowane 

Szczerze zajrzałam na allegro i nie znalazłam takiego wyższego stoliczka. Trafiłam też na biurka kettler regulowane, może pięknością nie grzeszą ale wyglądają na praktyczne. 

Ale nawet jeśli już znajdziesz stoliczek to musisz mieć do kompletu krzesełko o odpowiedniej wysokości. Tutaj rozwiązaniem może być zakup krzesełka typu trip trap/stokke/kinderkraft itp. Taki stolik może też, wykonać stolarz, ale podejrzewam, że cena może być dość spora. 

Z regulowanych znalazlam ten . Przyjaciółka ma taki dla swojego 4 -letniego synka

My mamy zwykły drewniany, ale bez regulacji  tylko ze ona mała jeszcze jest 

dzięki dziewczyny!

Megg, o stolarzu nie pomyślałam, ale cena będzie pewnie wysoka tak jak piszesz. Raczej się nie zdecyduję.

mazia, nigdy nie widziałam takiego zestawu, przyjrzę się.

Oglądałam dzisiaj w Ikei stoliki  i biurka, ale były dość proste, niektóre małe. Będę jeszcze szukać

Stolarz to jednak sporo policzy moim zdaniem 

stolarz na pewno sobie odpowiednio policzy to bez dwóch zdań;)

ale ja bym sie zastanowiła czy nie lepiej poszukac jakiejś mniejszej ławy zeby do salonu pasowało i jakos sie komponowało do tego pufka albo jakieś fajne siedzisko bo jednak dziecko non top nie siedzi przy tym stoliku jeśli bedzie miało w pokoiku swoje biurko ;) 

Też muszę coś pomyśleć dla mojej 5 latki ale właśnie totalnie nie wiem jaki stolik jaki fotel

Stolarz to wydatek, ale z drugiej strony ma się dokładnie  to czego się szuka. Coś za coś jak to się mówi :)

Może i solidnie wszystko zrobi 

Mazia masz racje tylko kwestia jaki koszt i na jak dlugo ma byc mebel czy sie to oplaca ;)

MamaRoz my w wieku zerowkowym robilismy remont to juz bylo biurko ;)

Dokładnie taki stolarz na pewno trochę sobie policzy ale jeżeli chcemy coś co wizualnie widzimy w naszych myślach ale nie możemy znaleźć tego nigdzie w sklepie można zainwestować zawsze taką rzecz za jakiś czas można sprzedać i coś tam zawsze nam się wróci

Mi się wydaje że lepiej poszukać bo sklepach jednak takie rzeczy się niszczą szczególnie przy dzieciach więc ja bym się nie zdecydowala na stolarza wolałabym coś jednak tańszego to nie ten wiek żeby można było zainwestować więcej kasy raczej by mi było jeszcze szkoda żeby dziecko poniszczylo

Poszukaj może coś znajdziesz w przystępnej cenie 

wiecie czasami w agata meble cyz w ikea brw sa fajne wystawki pokoików i naprawde sa niezłe pomysły tam zapodane;) albo po prostu poszperać na pintereście czy innych stronach internetowych bo moze wcale nie trzeba zaraz do stolarza lecieć co wiadomo nie bedzie zwiazane z niską ceną ;( 

kiedyś mojego meża prababcia miała mega stoliki 3 wielkosci składało sie jeden pod drugim ;) wygladało jak dekoracja a funkcyjne bo własnie ten najmniejszy mógł słóżyć jako taboret do siadania do kolejneg stolika jak były złożone w jeden to można było kwiatek postawic czy jakiś wazon i wygladało to super ;)

A gdzie polecacie meble do kuchni ?

Dziewczyny, przychodzę do Was z rozwiązaniem przynajmniej na kilka miesięcy. podstawiliśmy pod nogi stolika podkładki/klocki i okazało się, że córce wystarczy 2,5 cm wyżej żeby się już nie garbiła. Obecnie nasz stolik ma wysokość 50 cm, ten 55 bylyb ciut za wysoki. i teraz pomyśl męża: wydrukował na drukarce 3D małe nóżki - podstawki Na wysokość 2,5 cm. Krzesełko jest jeszcze dobre, chodziło głównie o plecki. Powiem Wam , że ten stolik faktycznie może być na dłużej, bo możemy podwyższyć go jeszcze o kilka cm, krzesełko też. podstawki są mega, bo trzymają się stabilnie stolika i nie przeszkadza to przy przesuwaniu go do odkurzania  na przykład