Stolik i krzesełko

Dziewczyny macie do polecenia jakieś fajne stoliki i krzesełka dla najmlodszych? W jakim wieku taki wprowadziłyscie? Syn ma prawie 2 lata i ok 85 cm wzrostu. Wydaje mi się, że coraz mniej jest mu wygodnie na macie. Na pewno stolik będzie robił teść, ale chciałam jakiś wzór mu podsunąć.

1 polubienie

My wybraliśmy prosty drewniany zestaw stolik + 2 krzesełka i syn je uwielbia rysuje, je przekąski, układa klocki. Jak był mniejszy to czasami jeszcze się wiercił, ale teraz siedzi już dłużej i naprawdę widać, że to jego miejsce do zabawy. Jeśli chodzi o wzór to fajne są takie ze schowkami pod stolikiem, bo można tam chować kredki i zabawki, albo takie z uroczymi motywami na przykład jeśli dziecko lubi postaci z bajek.

1 polubienie

My mielismy z ikea akurat plastikowe ale super sie sprawdzaly wiem.ze maja tez drewniane stoliki :wink:

2 polubienia

Mamy zestaw z Ikea. Stolik i 2 krzeselka. Kupione jak Maly mial 14 miesiecy. Caly czas korzysta a ma już 26 :slight_smile:
Dolladnie taki zestaw:

1 polubienie

Ja mam krzesło z Ikea i stolik lack z Ikea, córka lubi przy nich się bawić i ma.juz prawie 5 lat i nie jest jeszcze za małe.

1 polubienie

My mamy IKEA mammut akurat samo krzesełko do mamy ławę wysokości tego stolika z zestawu więc mały przesiaduje przy ławie

1 polubienie

Mi się podoba taki stolik, co ma otwierany blat, bo można na nim malować, czy coś składać np lego, a pod spodem chciałabym, żeby córka miała jakiś piasek kinetyczny, plastelinę czy inne podobne i miała tam też takie miejsce na zabawy sensoryczne

1 polubienie

My również mamy z Ikea , do końca roku jest -50 zł więc warto skorzystać

1 polubienie

Ach ta Ikea, też ja lubię, to musimy się przejechać i zobaczyć na żywo w twoim razie.

Moja siostra też miała z Ikei i teraz grzecznie czeka na strychu aż mój mały będzie mógł korzystać.

A tak z innej paki boziu 2 latka i 85cm wzrostu aż zazdroszczę takiego maluszka mój ma 4,5 miesiąca a ma już 80cm ciężko się go nosi a ludzie myślą że ma z 7/8 miesięcy jak go widzą :rofl:

My nie mamy jeszcze ale przyjaciółka ma ten z Ikei i jest zadowolona dzieciaki przy nim jedzą i malują, układają puzle. Jest świetny jeśli ktoś u was będzie go robić zróbcie na wzór właśnie tego . Ja będę taki kupować bo widzę jak są to mebelki dopasowane do małych dzieci.

2 polubienia

Mam stolik i krzesełko z Ikea . Stolik to ten z podnoszonym blatem

1 polubienie

O ja Cię! A Wy jesteście tacy wysocy? Może rośnie jakiś koszykarz

No właśnie ja mam 160 a mąż 178 hahaha . Ale moja siostra i moj tata są bardzo wysocy bo ponad 180 oboje mają to może od nich ściągnął jakieś geny hahahaha. On się urodził to miał 60cm i 4315g był największy na oddziale a ja jestem do dziś przerażona że on taki wielki i jak ja go będę nosić za miesiąc albo dwa :face_with_peeking_eye:

Chrześniak - 2,5 i chyba nie zaskoczę jak napisze, że też mają z ikei tego najtańszego klasyka :grinning: a jak już będziesz w ikei to wiadomo zjedz hot doga :sweat_smile: ale zobacz sobie jeszcze ten bajer :

Wydaje mi się, że to fajny gadżet dla malucha :grinning:

2 polubienia

My również prosty stoik i krzesełko drewniane , stoliczek w kształcie chmurki , ale te z Ikea są super bo mają schowek pod blatem

1 polubienie

To mój dwumiesięczny syn ma 60 cm :smile: ale mój brat urodził się 60 cm i 4 kg i ma teraz niecałe 1.8 m, więc gdzieś po drodze przestał tak szybko rosnąć. W jakieś nosidło porządne może zainwestuj :crazy_face: może zacznie szybko sam chodzić i nie będziesz musiała go nosić.
@Wesola95 mamy sztalugę z Ikei i tam zamontowana ta rolkę papieru to na prawdę jest super. Takie obrazy syn tworzy że hoho.
Mi się podoba ten z podnoszonym blatem i pojemnikami pod spodem, to nie wiem czy to teść odtworzy i czy jest sens wtedy robić. Ale mąż się upiera to zobaczymy co wymyśli

Mój się urodził 61cm :sweat_smile:

A jak wam się sprawdzają te ukryte blaty do piasku kinetycznego

Aaa! Bo wam teściu będzie robił! To super! Ten gdzie można włożyć te piaski kinetyczne czy nawet flamastry i kredki super rozwiązanie, a jak wam jeszcze teściu zrobi to będzie solidnie :hugs:

U nas znajomi mają ten z ikea i sobie chwalą. Ja Małego urodziłam 59 cm i też się zastanawiam jaki wielkolud z niego bedzie :blush:

1 polubienie