Może lekarz zwracał uwagę lecz poprostu tego głośno nie mówił.
34 tc. i w zeszłym tygodniu już lekarz mi stwierdził II/III stopień dojrzałości łożyska. Całe właśnie szczęście w tym, że nie ma złogów. Oczywiście zapytał o palenie ale u nas w domu nikt nie pali wiec tak zastanawiam się nadal skąd te II/III…
ja nie pamietam jak to bylo z łożyskiem
Mnie pod koniec ciąży tylko powiedzieli że łożysko jest już stare
Ja III stopień miałam juz w 34 tygodniu… nikt nie palił przy mnie ani ja nie paliłam ale ponoc tak się zdarza…
NIektóre kobiety podczas wizyty u ginekologa nie interesują się łożyskiem, ponieważ są nieświadome rzeczy na jakie powinny zwrócić uwagi. Można również trafić na lekarza który mało co od siebie mówi. Tak więc gdy lekarz nie jest zbyt rozmowny na temat danej ciąży większość kobiet uważa że jest wszystko dobrze .
lekarz zbytnio nei mowil na temat lozyska
Mnie pod koniec tylko spytała czy p alilam w ciąży
palić nigdy nie paliłam i nie będę. a śpię od początku ciąży tlko na lewym boku. Czasem to uciążliwe jest, ale da się wytrzymać
Też staram się spać na lewym boku.
Mnie mało lekarz mówiła na temat łożyska
Łożysko ma istotny wpływ na rozwój maluszka.
u mnie lekarz na każdej wizycie tylko mówi jak leży łożysko, ale o starzeniu się łożyska nie słyszałam, dobry artykuł
U mnie w ogóle mało co lekarz mówił, taki milczek z niego.
O tym mnie lekarz nie informował
trzeba samemu lekarza pytać
Mnie też lekarz ni informował, ale moja lekarka jest taka, że możliwe, że sama nie potrafi ocenić.
muszę zapytać lekarza na najbliższej wizycie
U mnie lekarz na każdej wizycie dokonuje oceny. Teraz w 38 tc mam już III stopień. Czas na poród ![]()
u nas tez dokonywal