Stopień dojrzałości łożyska

Zbyt szybie starzenie się łożyska nie należy bagatelizować

mam nadzieję, że lekarz teraz sprawdzi dokładnie przy następnym badaniu (w 32 tyg)

A mnie nie informowano o stanie łożyska.

Nic ginekolog nie mowil wiec chyba bylo prawidlowo

ja byłam informowana o stopniu dojrzałości łozyska za każdym razem przez mojego ginekologa

Pierwszy raz słyszę o stopniu dojrzałości łożyska i zaczynam się trochę martwić czy to nie zaniedbanie lekarza. Dzięki temu artykułowi będę wiedziała o co zapytać na następnym USG!

Pierwszy raz słyszę o takim czymś jak stopień dojrzałości łożyska… Mój lekarz nic mi nie mówił więc mam nadzieję że wszystko jest ok … dopytam na najbliższej wizycie :wink:

dla mnie to odrobinę dziwne że nie miałyście o tym wcześniej bladego pojęcia mnie lekarz cały czas informował

Stres to najgorszy wróg, należy o tym zawsze pamiętać, zarówno w ciąży, jak i potem karmiąc piersią

U mnie bylo wszystko ok z lozyskiem

moja kuzynka paliła i szybko jej sie starzało łożysko

Moja koleżanka paliła w ciąży i podobno po porodzie było to widać w łożysku - dostała reprymendę od położnej.

U mnie w 20 tygodniu było łożysko w pierwszej fazie rozwoju. Na tylnej ścianie. Właśnie się zastanawiałam o co chodzi.

nie wiem jak można palić w ciąży wiedząc jakie niesie to konsekwencje…

jak widzę kobietę z brzuchem i papierosem to mam ochotę zgasić jej go na czole…

na czas ciazy mozna zezygnowac z papierosow

Z moim łożyskiem nic złego się nie działo

mój ginekolog na każdej wizycie okreslał dojrzałość łożyska

Nie cierpię widoku palącej kobiety w ciąży.

Hiacyntabukiet - ja to wręcz mam ochotę takiej mamusi zwrócić uwagę… Moją przyjaciółkę gnębiłam przez całą ciążę, a i tak kopciła jak komin :frowning: