To można poprosić żeby farmaceuta np. Zaproponował kilka rzeczy i podał ich ceny . Wtedy będziemy wiedzieć czy wsiąka produkt własny czy najdroższy czy jak
Ja czasem mówię ze proszę coś tańszego. A ceny w aptekach to już z kosmosu są. Potrafi cena się leku o 10 zł różnic. Jak nie trzeba nic na Cito to lepiej kupić przez internet.
Ila ja 10 zl to jeszcze nic ale jak kupowalam probiotyk to roznica byla okolo 15zl waciekla bylam ale potrzebowalam na juz to kupilam, podobnie neosine forte tam juz roznica okolo 20 zl ;/ ale jak sa nie refundowqne leki to apeta sobie nazuca sama marze
Może najlepiej zapytać w aptece
Tez uważam ze tam napewno będą wiedzieli co można dać :)
No ja też się z tym wiele razy spotkałam. Dlatego mimo że mam pod nosem apteki to wolę pojechać do tej oddalonej troszeczkę bo jest taniej w niej.
Ceny kropel wahają się od 8-30zl. Sklad praktycznie ten sam tylko firma Inna
Specjalista najlepiej na pewno doradzi:) może faktycznie lepiej udać się do okulisty i wtedy dokładnie zbada oko i zobaczy co tam się dzieje.
Tak ceny kropelek to jedni a dwa roznica miedzy stacjonarna apteka a internetowa;/
Oj tak nieststy to prawda duza rozbierznosc
Tylko zamawiając z apteki trzeba doliczyć jeszcze koszt wysyłki.
Czasami powyżej 49 zł jest darmowa trzeba śledzić gemini i doz
Powiem wam że u nas w okolicy też jest wiele aptek ale faktycznie jest taka jedna oddalona w sumie troszeczkę drogi ale faktycznie jeżeli kupuje się jakieś leki na stałe i ogólnie dużo to dużo bardziej opłaci się właśnie tam pojechać Tam też zawsze staram się otwierać wszystkie recepty na których mam przykładowo kilka opakowań danego leku przeważnie taka recepta jest ważna rok i staramy się kupować właśnie w tej jednej aptece bo jest bardzo duży Przeskok Jak chodzi o ceny No chyba że na przykład z jakąś dolegliwością idziemy do ośrodka zdrowia i konkretne lekarstwo jest potrzebne na już bezpośrednio po wyjściu z gabinetu No to wiadomo że nie czeka mnie kombinuje tylko wchodzę do najbliższej apteki przy Ośrodku Zdrowia i wykupuje lek ale jeżeli może to poczekać do wieczora jak na przykład mąż przejmie dzieci to wtedy albo ja albo on wolimy przejechać te kilka kilometrów i kupić właśnie w tej oddalonej bo jest większy wybór przeważnie zawsze wszystko jest na stanie Nie ma takiej sytuacji a nawet jeśli już to bardzo rzadko że trzeba na coś czekać muszą zamawiać No i ceny dużo mniejsze w porównaniu do innych aptek w okolicy
Pina a to masz rację czasem jak się robi duze zakupy to lepiej podjechać dalej i kupić te kilka recept i wyjdzie taniej. Ja często kupuję koło bloku bo blisko, ale nie jest to najtańsze miejsce lecz raczej najdroższe w okolicy. Choć jak miałam leki na stałe i były drogie to jechałam co miesiąc do innego miejsca bo zawsze mi tam taniej wychodziło, a ja zawsze kupowałam na 2 miesiace to ponad 300 zł zostawiałam na tych lekach
mam wrażenie ze większość aptek jest bardzo droga
niestety prawda jest taka, że w tym roku bardzo leki poszły do góry i teraz to się mega odczuwa
A wiedziałyście że jak nie wykupu się w ciągu 30dni części recepty to z każdym dniem coś niej przepada? Diabetolog wypisała mi insuline . Recepta ważna rok a że mialam zapas to czekałam . Poszlam do apteki a Pani mi mowi ze 8 ampułek juz mi przepadło...
Dwa łobuzy tak wiedziałam o tym, niby recepta jest ważna rok, ale każda część leku ma jakby swoją ważnośc.
Tak samo jak np na jednym paragonie w aptece nie mogą ci sprzedać kilku opkaowań ibyporfenu, czy innego leku przeciwbólowego.
Serio nie wiedziałam że nie można kupić kilku opakowań lekue przeciwbolowego za jednym razem
Ja zaczęłam zamawiać leki przez internet, najczęściej właśnie w DOZ z odbiorem w aptece. Nie place za przesyłkę i mam pewność, ze zawsze te leki będą bo kilka razy trafiło się tak, że jechałam po coś specjalnie a okazywało się, że danego leku nie mają na stanie.