Suchość pochwy

A w jaki sposób działa na cerę? Trzeba go pić czy smarować?

Można albo brać tabletki, albo nanieść olej na twarz i wsmarować. Głównie redukuje poziom sebum, polecany np. do cery trądzikowej.

Ciekawe zastosowanie czasami takie substancje lepiej działają niż leki np na trądzik

Na cerę i włosy bardzo dobra jest kozieradka mielona.

Moim faworytem do pielęgnacji włosów i ciała jest aloes. Polecam go w każdej postaci, ponieważ ma na prawdę świetne właściwości i działanie. Ja osobiście bardzo często robię domowe maseczki z jego miąższu. Są one bardzo proste a efekty na prawdę zadowalajace! :wink:

Darulka, a kozieradka występuje w formie tabletek, czy trzeba sobie samemu np. maseczkę zrobić? Ja wolę coś, co nie zajmuje dużo czasu, bo przy synku za dużo wolnego nie mam.

Dominika, ja jakoś nie mam szczęścia do kwiatków. Już kilka razy udało mi się “zabić” aloes, a to za dużo wody, a to za mało.

A dla mnie aloes jest idealnym kwiatem ze wszystkich najładniej mi rośnie

qazz kupuje zmielona kozieradka, zaparzam i jak ostygnie stosuję jako tonik ( cera mieszana i tłusta, trądzik rozowaty) można trzymać kilka dni w lodowce. We włosy można wcierac od nasady, przyspiesza porost włosów.

Jak robicie ta maseczka z aloesa, ja nie potrafię pielęgnować aloesa ładnego, zawsze mi zgnije:-)

Tak jak miałam przed porodem jak i po suchość pochwy i polecam żel feminum 

Też polecam poprobowac z różnymi Zelamii gdyby nie pomogło są także różne globulki

i ja również polecam żele, najlepiej na bazie wody.

Ja mam tak w ciąży 

A czy te tabletki to aby nie jest efekt placebo? Bo sama zastanawiam sie nad zakupem ale nie wiem czy warto czy nie... Bo opinie na forach są różne ;/ Chodzi o to ,że biorę tabletki antykoncepcyjne oraz po nich straciłam ochotę na seks . Zmieniłam na inne, potem jeszcze raz ale przy każdych jest taki sam efekt. 
Nie chce m sie.

Ja w ciąży mam wrażenie że w ogóle nie mam ochoty na seks 

Ostatnio zamówiliśmy sobie włąsnie libi gel i porównując sobie go do innych środków, które są w sklepach to jest o wiele lepszy. Wcześniej kupowaliśmy głównie to co było dostępne w sklepach, aptekach.Jakieś smakowe durexy czy unimile. Jednak niedawno postanowilismy skusić się na libi gel bo trochę o nim czytaliśmy i sobie zamówilismy i jest super. Dawno już nie miałam takiego orgazmu jak wcześniej przed tym jak zastosowałam. No i nie lepi się i dla mnie jest to również plus. 

Mama Wojtusia to ja ochotę mam ale na początku się bałam, a teraz na końcu też się w sumie trochę boję i już mi ciężko z tym brzuchem więc trzeba trochę poczekać :D

Ja w ciąży w ogóle nie miałam ochoty na seks, najpierw przez ciągłe wymioty i mdłości, potem w drugim trymestrze bez powodu, chociaż czytałam że w drugim trymestrze powinien być wzrost libido. Ja taki zauważyłam bardzo sporadycznie. A w trzecim trymestrze to już nawet o tym nie myślałam bo było mi ciężko

Na suchość pochwy po porodzie dobra jest lecznicza wkładka dopochwową albo leki suplementy . Ja czesto znowu mam zapalenia i infekcje moczowe i jestem na tabletkach