Suplementacja witaminy K i D u dziecka

Niedobór witaminy D może także powodować liczne choroby autoimmunologiczne, których przyczynę ciężko współczesnym lekarzom wykryć. Nawet zwykła astma może wziąć swój zaczątek od braku d… tak samo i stwardnienie rozsiane. badajmy jej poziom także i u samych siebie!

w lato nie podawała tranu

U mnie lekarz nawet nie powiedzial jak mam podawac widaminy malenstwu… Dopiero kolezanka ktora przyszla nas odwiedzic powiedziala jak powinno sie je stosowac oraz jak dawkowac…:wink:

Jeżeli lekarz nie raczył Cie poinformować to Twoim prawem jest pytać i uzyskać odpowiedź. Jeżeli lekarz Cię lekceważy lub nie udziela pomocnych rad ja zmieniłabym pediatrę na bardziej kompetentnego.

Przy wypisie ze szpitala w książeczce zdrowia dziecka są podane informacje o podawaniu witaminy D i K dziecku.

Małej podajemy witaminę D raz dziennie rano tak jak zaleciła lekarka. Podajemy ją w kapsułkach wyciskając witaminę prosto do buźki. Mała troszkę się krzywi,bo jej nie smakuje,ale połyka i nie wypluwa. Będziemy podawać ją do momentu,kiedy lekarza każe.

ja również podawałam w kapsułakach jak chyba każda z nas

Kapsułki twist off są super. Bardzo wygodne.

My podajemy 1 kapsułka twist off

Do końca 3 miesiąca podawałam D+K a póżniej D.

ja przez kilka pierwszych dni zapomniałam o witaminach ale na szczęście pediatra mi przypomniała

my tez w kapsulkach do dzis podajemy witamine d

aby tylko nie zapomnieć o tym wszystkim

to racja , tyle tego że az trudno zapamiętać. Mam nadzieje , żę lekarze bedą przypominać co i kiedy

nasz pediatra na ponad 25letnie doswiadczenie i jest kobieta w kazdej sprawie nam pomoze doradzi i chetnie tlumaczy

My od samego początku podajemy małemu witaminki

My daje y w kapsulkach.

chyba wszytko na kartce trzeba zapisać

hehe , nie jestesmy w stanie teraz tak tych wszystkich porad ogarnąc i przyswoic. zresztą realnie samo z siebie wszystko wyjdzie :wink:

wolalabym podawac witaminy w produktach zywieniowych