Suplementacja witaminy K i D u dziecka

My zapytamy oediatry jak to jest z wit d w lato

Ja podaje jedynie witaminke d poniewaz witaminke k ma w mleku modyfikowanym pod dostatkiem.

Ciekawe, czemu podaje sie tylko do 3 miesiąca

my wolimy dawać owoce i warzywa bogate w witamny

ja latem d nie podawalam bo sama sie wytwarza w organizmie

są różne preparaty z różną dawką wit. D dlatego zawsze lepiej taką dawkę i preparat skonsultować z lekarzem

ja podawałam witamine D ale tyllkogdy lekarz mi to zalecił a tak sama z siebie to nie

Ja daje małej witaminke D a K dawałam przez 4 miesiace bo karmie piersą a jak karmi sie mlekiem modyfikowanym to nie trezba podawać witaminy K

Najlepiej od poczatku dawać wit d

nam pani doktor kazala podawac witaminki k i d

my witamine d długo dawalismy

Nam kazała dawać D przez rok i załuje że jak miała rok i 4 misiące już przestaliśmy dawać, bo jednak im dłuzej się daje tym lepiej. Jest zdrowe i chociaż w ten sposób łatwiej ją przyswaja

my D podawalismy do ponad roku

Ja podawalam coreczkom jedynie witaminke D poniewaz od urodzenia byly dokarmiane mm i nie bylo potrzeby podawac im witaminki K.

Ja witaminy K nigdy nie podawałam, mi raz błędnie została przypisana choć mówiłam, że karmię wyłącznie mlekiem modyfikowanym. Na szczęście poradziłam się jeszcze innego lekarza.

Ja D przestanę dawać w lato

ja to kosultowałam sie z nasza lekarka jaki czas mam podawac

mi sama mowila kiedy przestac podawac

my tylko d dawaliśmy

My cały czas podajemy D córeczka ma 2 kropelki a synek dostaje już w ampułkach :wink: