Świąd skóry w ciąży

Niestety w ciąży nie można lekcewarzyć żadnej dolegliwości

miewałam momenty, że swędział mnie brzuch, ale to przez to, że skóra się naciągała, bo brzuszek rósł

Mnie tez swędział brzuch ale mój lekarz mnie uspokoił, twierdząc, że to normalne przy rozciągniętej skórze

Na szczęście nie miałam takich problemów.

Na szczęście nie miałam takiej sytuacji

swędzący brzuch był moją zmorą :slight_smile: ciągle chodziłam i się drapałam az sie wszyscy smieli

ciężka sprawa

W pierwszym trymestrze mialam przesuszona skore na ramionach. Nawilzanie i nawodnienie pomogły.

Przesuszona skóra w ciąży oj tak, zdarza się dość często tym kobietom, które nie piją zbyt dużej ilości wody. A wiadomo, że jak skóra zbyt sucha to wtedy swędzi

Ja starałam sie zapobiegać wysuszeniu skóry na brzuchu

trzeba na to uważać

Mnie swedziala skora na brzuchu ale to byl objaw rozstepow

nie raz nawet smarowanie sie czy oliwkowanie nie pomaga na wysuszanie skóry i rozstępy ja tak miałam

trzeba stosowac balsamy i kremy aby nie dopuscic do przesuszenia skory

mnie chyba jak każdą z nas swędział brzuszek smarowanie nawilżanie skóry itd pomogło mi uchronić się przed rozstępami

Ja tez sie kremowalam caly czas a rozstepy i tak wyszly

Mnie bardzo swędziały nogi w ciaży, nawet mówiłam o tym lekarzowi, ale po porodzie wszystko się unormowało.

Mnie zaczyna swędzieć brzuch. Staram się z tym walczyć używając balsamów i masła dla ciężarnych.

u mnie na szczęscie kremy łagodziły swędzenie

całą ciaze nie miałam swędzenia teraz mnie brzuszek swędzi tylko w jednym, miejścu z prawej strony pępka gdzie tylko tam wyszło mi kilka rozstępów… co dziwne swędzi tylko wieczorem … mimo nawilżania skóry …