Niestety w ciąży nie można lekcewarzyć żadnej dolegliwości
miewałam momenty, że swędział mnie brzuch, ale to przez to, że skóra się naciągała, bo brzuszek rósł
Mnie tez swędział brzuch ale mój lekarz mnie uspokoił, twierdząc, że to normalne przy rozciągniętej skórze
Na szczęście nie miałam takich problemów.
Na szczęście nie miałam takiej sytuacji
swędzący brzuch był moją zmorą
ciągle chodziłam i się drapałam az sie wszyscy smieli
ciężka sprawa
W pierwszym trymestrze mialam przesuszona skore na ramionach. Nawilzanie i nawodnienie pomogły.
Przesuszona skóra w ciąży oj tak, zdarza się dość często tym kobietom, które nie piją zbyt dużej ilości wody. A wiadomo, że jak skóra zbyt sucha to wtedy swędzi
Ja starałam sie zapobiegać wysuszeniu skóry na brzuchu
trzeba na to uważać
Mnie swedziala skora na brzuchu ale to byl objaw rozstepow
nie raz nawet smarowanie sie czy oliwkowanie nie pomaga na wysuszanie skóry i rozstępy ja tak miałam
trzeba stosowac balsamy i kremy aby nie dopuscic do przesuszenia skory
mnie chyba jak każdą z nas swędział brzuszek smarowanie nawilżanie skóry itd pomogło mi uchronić się przed rozstępami
Ja tez sie kremowalam caly czas a rozstepy i tak wyszly
Mnie bardzo swędziały nogi w ciaży, nawet mówiłam o tym lekarzowi, ale po porodzie wszystko się unormowało.
Mnie zaczyna swędzieć brzuch. Staram się z tym walczyć używając balsamów i masła dla ciężarnych.
u mnie na szczęscie kremy łagodziły swędzenie
całą ciaze nie miałam swędzenia teraz mnie brzuszek swędzi tylko w jednym, miejścu z prawej strony pępka gdzie tylko tam wyszło mi kilka rozstępów… co dziwne swędzi tylko wieczorem … mimo nawilżania skóry …