Świąteczna fabryka elfów

Nie wiem czy było już coś na ten temat bo nie mogłam znaleźć , czy któraś z was była w fabryce elfów lub na podobnej atrakcji dla dzieci ? Wiem że w Katowicach jest jakaś fabryka elfów i jakaś winda do św. Mikołaja czy coś takiego . Warto się wybrać w takie miejsce czy jest to strata czasu ? A może macie jakieś podobne tego typu miejsce które warto odwiedzić?

tam masz kilka propozycji świątecznych w sumie pod koniec konwersacji :wink:
Kino , teatr dla dzieci

1 polubienie

W parku światełek już byliśmy :smiling_face: teraz szukamy czegoś innego ale dziękuję

1 polubienie

Ja byłam w fabryce elfów - fajna atrakcja ale baaardzo dużo się dzieje! Byłam tak z moim chrześniakiem, miał 5 lat i myśle, że to był odpowiedni wiek na taką atrakcję. Kilkugodzinna atrakcja, z różnymi stanowiskami i salą zabaw. Wszystko zorganizowane, z opiekunem. Fajnie wspominamy to wyjscie :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Moj syn myślę że jest jeszcze za mały na taką dawkę wszystkiego na raz , więc w tym roku jedzie do Elfów ale na warsztaty lepienia pierogów , będzie Mikołaj z upominkami ; myślę że będzie zadowolony :wink:

1 polubienie

Ogólnie wszelkie takie atrakcje są super dla dzieci, nie oszukujemy się ale kto nie chciałby odwiedzić warsztatu mikołaja czy wioski elfów. Warto szukać takich miejsc jeśli twoje dzieci lubią kreatywne aktywności. Nie wiem jak na południu ale moja szwagierka była np. w fabryce czekolady Wedel i robili świąteczny torcik wedlowski, moi byli w fabryce cukierków i robili własne lizaki

1 polubienie

Moja córka z przedszkola ma teraz wycieczkę do Malinowego grodu, tak będą mieli spotkanie z świętym Mikołajem, ognisko, przejazd saniami, jakieś warsztaty, zdjęcia i drobny upominek. Mam nadzieję że córka tylko nie będzie chora :smirk:

Jutro wybieram się z przedszkolem :slight_smile:

1 polubienie

Myślę, że warto takich warsztatów szukać w skansenach - oglądałam różne oferty i w wielu miejscowościach odbywaja się warsztaty robienia bombek, pierników czy stroików.
Dla przedszkolaków zdecydowanie lepsza opcja moim zdaniem :wink:

1 polubienie

Ogólnie podobno te wioski są naprawdę fajne , jutro opowiem wam więcej :slight_smile:

1 polubienie

Mój syn jedzie w przedszkolu na wycieczkę :slight_smile:
U nas fabryka cieszy się ogromnym zainteresowaniem wśród dzieci ; dla mnie to duży wydatek i wysiłek w ciąży więc super że jadą na wycieczkę tam :slight_smile:

1 polubienie

O super czekamy na recenzję :smiling_face:

A jaka grupa wiekowa? Mam 3,5 latke i sie zastanawiam czy ogarnie temat, czy to jeszcze za dużo emocji i wrażeń na raz :blush:

Na stronie jest przedział od 3 do 10 lat

My z 3,5 latka byliśmy i była pod mega wrażeniem.

1 polubienie

Byliśmy z przedszkolem z 3 latkami i muszę powiedzieć że dzieci miały świetną zabawę , na końcu spotkanie z Mikołajem no super to wszystko zorganizowane . Klimat świąt przedewszystkim

1 polubienie

Dzięki za polecajke, coraz bardziej się przekonuję żeby pojechać z moją córeczką :blush:

1 polubienie

A widziałyście gdzieś u nas coś w stylu polarnego ekspresu ? Wiem że za granicą jest takie coś ale nie wiem jak u nas , kiedyś gdzieś coś słyszałam ale nie umiem nic znaleźć

Jeżeli chodzi o najbardziej efektowne to kojarzę tylko te zagraniczne, że się jedzie do Laponii do wioski Mikołaja :grinning: a z takich u nas w Polsce to we Wrocławiu było coś takiego rok temu, że był pociąg który kursował po Wrocławiu i w środku czekał Mikołaj i rozdawał drobne upominki, ale czy w tym roku też to jest to nie mam pojęcia :woman_shrugging:

1 polubienie

U nas czasem robią taki tramwaj że są wody i Mikołaj ale nie jest to co roku no i nie jest to takie super efektowne ale dzieciom na szczęście nie wiele trzeba hahaha