Podzielcie się jak dekorujecie okna na święta , czy macie jakieś specjalne zasłony i firany na święta ?
Podzielcie się także swoimi kalendarzami adwentowymi niech ten czas przedświąteczny mija nam ciekawie ![]()
Podzielcie się jak dekorujecie okna na święta , czy macie jakieś specjalne zasłony i firany na święta ?
Podzielcie się także swoimi kalendarzami adwentowymi niech ten czas przedświąteczny mija nam ciekawie ![]()
Moje okna na razie dekoruje brud
w tym tygodniu właśnie chcę je umyć
Nie dekoruje szyb jakoś specjalnie ale na parapetach zawsze stoi coś świątecznego. Nie mam również świątecznego kompletu firanek i zasłon, na zimę wieszam takie grubsze welurowe, a na lato mam takie lekkie. Jedynie u starszaka w pokoju szalejmy i jest firanka z Mikołajem, girlanda na karniszu i obrazki ze sztucznego śniegu ![]()
Też myślę o tym sztucznym śniegu tylko boję się jak to schodzi, później , do tego zamówiłam naklejki na temu i czekam aż przyjdą i będzie klimatycznie ![]()
Nie dekorujemy okien jakoś specjalnie. Bardziej balkon albo dom z zewnątrz
Okien nie dekoruję, jakoś zawsze zostają w wersji codziennej
Za to dla mojego synka zrobiłam własny kalendarz adwentowy — włożyłam do niego różne zadania, zdrowe przekąski i drobne, urocze upominki. Sprawia mu to tyle radości, że chyba stanie się to naszą małą tradycją ![]()
Ja od dwóch lat maluję na szybach wzorki świąteczne , bardzo mi się to podoba i jest bardzo relaksujące w momencie malowania
Sztuczny śnieg nie jest jakiś uciążliwy jeżeli chodzi o późniejsze jego zmycie, po prostu trzeba wtedy umyć całe okno, bo się rozmazuje niestety ![]()
Fajniejsze są naklejki, ale przy ściąganiu ich też można wypalcować szybę i wtedy pozostaje nam mycie.
W domu zrezygnowałam z dekorowania szyb, czy to sztucznymi śniegiem czy naklejkami, głównie z racji na ponowne mycie. Firanki mam zazwyczaj białe. Ewentualnie jakieś dekoracje na parapecie albo światełka w oknach ![]()
My na oknie powiesimy taką świecącą gwiazdkę i to z dekorowania okien będzie na tyle ![]()
Firan nie mamy nawet na czym powiesić, zbieramy na drewniane żaluzje ![]()
Ale jeżeli chodzi o resztę dekoracji to na drzwiach na pewno zawiśnie świąteczny wieniec, a na ogrodzeniu lampeczki świąteczne
a prócz tego w domu - podkładki świąteczne na stół i jakieś duperelki
zaczynamy 6 grudnia ![]()
Kalendarz adwentowy - mam kupiony z rossmana z maseczkami i płatkami pod oczy! Dziś były płatki pod oczy w kształcie gwiazdki betlejemskiej
Haha to u mnie w tym roku ta sama dekoracja
pod koniec ciąży już nie miałam siły ani chęci, a jak już urodziłam w lipcu to do dziś nie znalazł się czas na umycie ![]()
Ja w tym roku zamówiłam na temu kurtyny świetlne i przyczepię za firanami na karniszu. Tylko że jeszcze nie przyszły, mam nadzieję że dojdą przed świętami ![]()
Moje okna opływają brudem
siatki na owady nadal zamontowane i chyba ich w tym roku nie będę ściągać,bo za bardzo po remoncie nie mam tych ramek gdzie schować, będą tak do wiosny
. Karniszy i firan się pozbyłam,bo nie jestem fanką, więc jedyne co zrobię to na parapetach ustawię ozdoby świąteczne, w oknach będą podświetlane gwiazdy, wokół drzwi balkonowych zawiesze lampki(a raczej moja mama to zrobi,bo mój wielki brzuch już mi zawadza i się na taboret nie wgramole
) i w sumie za jakiekolwiek porządki to się wezmę dopiero po świętach,bo termin porodu mam na początek stycznia, więc nie chcę wcześniej prowokować,a jak to mówią - Jezusek się nie obrazi jak okien nie umyję,bylebym z rodziną wspólnie celebrowała ten cudowny czas:smiling_face_with_three_hearts:
Po weekendzie,czyli po wizycie mamy
zamieszcze jakieś zdjęcia,co by nam się tu trochę klimatycznie zrobiło ![]()
![]()
![]()
My tak samo. Myslalam o jakichś naklejkach na szyby, które łatwo się w razie czego zmyją, ale co zaczne o tym myśleć, to zajmuje się czym innym i jescze nawet nie poszukałam żadnych ![]()
![]()
Hahah też myślałam o tym ale jak pojechałam na zakupy to stwierdziłam że nie chce mi się chodzić o ich szukać. Więc finalnie ich nie ma ![]()
No ja miałam zamawiać, później poszukać stacjonarnie i tak stanęło na niczym ![]()
raczej tak zostanie ![]()
U nas w oknach wiszą śnieżynki z torebek śniadaniowych i są oświetlone delikatnym łańcuchem z lampkami ![]()
W tym roku dorwałam też specjalne markery do okien z różnymi zimowymi wzorami - zobaczymy co nam wyjdzie ![]()
Kalendarz adwentowy dla córki to w tym roku małe woreczki - w środku zadania, zagadki, słodkości i małe upominki
My dekorujemy tylko balkon
U nas co roku córka dekoruje okno w swoim pokoju żelowymi naklejkami. Oczywiście świetnie się przy tym bawi i zmienia sobie układ kilkanaście razy a może i więcej. A ja dekoruje szybę sztucznym śniegiem - mam takie szablony i wybieram sobie jakiś układ wzorków
A jak z myciem okien po tym sztucznym śniegu? Nie zostawia żadnego osadu?
U nas połowa osiedla ma je w oknach
bardzo pięknie to wygląda ![]()
Super pomysł z tym dekorowaniem okiem. Na pewno spodobałoby się mojemu dziecku. Tylko u mnie też te okna niezbyt czyste. To pierwsze muszę męża pogonić do mycia, bo on bardzo lubi to robić
w Rossmanie takie bajery do szyb można kupić, czy nie bardzo?
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.