Święta i prezenty

Te spinery są czadowe! Też je już kupiłam i będę jak wariat naklejać sobie na czoło :laughing:
@Magdallenka0897 jescze mi przyszła do głowy taka mata wodna :

My dla takiego maluszka dostaliśmy od wujka właśnie takiego pingwina z Fischer Price, o którym wspomniała @Wesola95 :smiley: może taki by się sprawdził, śpiewa, tańczy i wygląda słodziakowo :sweat_smile::star_struck:

2 polubienia

Nie przyklejaj na czoło, wiem co mówię :sweat_smile: zrobiłam sobie w ten sposób malinkę. Żaden korektor tego nie chciał przykryć i chodziłam z tym na czole przez tydzień :laughing:

2 polubienia

Może jakieś książeczki
https://tantis.pl/moja-pierwsza-ksiega-dzwiekow-p3428168?utm_source=google&utm_medium=cpc&srsltid=AfmBOoqc3epcE6W3S1deb_sAn6qKQQVZ-nXx8AUpveSV3QHbNUy68MVl1Rk
Albo sensoryczne
https://tantis.pl/podwodny-swiat-zobacz-dotknij-poczuj-p3153198?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=ksiazki-dla-dzieci&ceneo_cid=19a34265-10e0-4338-98e8-cb76c11734b8
Wiadomo, że 2 miesięczniak nie będzie intensywnie oglądał, ale u nas ta podwodny świat syn się szybko zainteresowal

1 polubienie

A może jakaś mata kontrastowo-sensoryczna?
Nawet Canpol ma w swojej ofercie.

Nie wiem, czy kiedyś była tutaj w akcji testerskiej, jeszcze nie szukałam wątku, ale sama jestem ciekawa opinii o tego typu matach.

Niestety tyle co tu jestem to jeszcze nie było tej maty.
@MamiNadi92 @Wesola95 @Mamusia22 @Mamii @daga1271 @Kikip dziękuję za polecenia, w wolnym czasie popatrzę i coś wybiorę :slight_smile:

4 polubienia

Bardziej od takich mat polecam dużą matę piankową i do tego np. baby gym :wink:

Mata piankowa jest większa i grubsza, więc maluch ma więcej miejsca do turlania i raczkowania jak podrośnie a taki Baby gym to dodatkowy stymulant zabawy :wink: plus mata starcza na dłużej :wink:

1 polubienie

Też uważam, że to lepszy pomysł, bo na dłużej starczy. U nas maty piankowej używamy codziennie, a maty edukacyjnej dosłownie przez chwilę używaliśmy.

1 polubienie

Ja mam i matę piankową i też z pałąkami podobną do tej z canpola. Żałuję że nie kupiłam baby gym bo wkurza mnie wkładanie dziecka pod te pałąki, a baby gym mogłabym „nałożyć” na leżące już dziecko :grinning:

1 polubienie

Dla mnie osobiście najlepszym prezentem są bony podarunkowe dla dzieci do smyka a dla dorosłych Douglas , Rossmann itp bo wtedy można sobie coś wybrać samemu i to się najlepiej dla mnie sprawdza .

Ja teraz dla dzieci chce tylko bony do smyka czy coś , zabawek mają mnóstwo a tak zawsze się im coś wybierze czego akurat potrzeba

@Wesola95 Dzięki za podpowiedź :slight_smile: Muszę się rozeznać w temacie, bo o ile słyszałam o macie piankowej, tak o tym baby gym nie.

1 polubienie

Zerknij koniecznie, ja kupiłam matę od nukido a do tego baby gym od muminky (dorwałam na vinted w super stanie)
Z początku byłam nastawiona na matę edukacyjną, ale trochę o tym wszystkim poczytałam i wyszło na to, że korzystniej jest kupić właśnie zestaw mata i baby gym :grinning:

Niestety o samej macie jeszcze nic nie jestem w stanie napisać bo dopiero czeka na testy, lecz wydaje się być solida :wink:

1 polubienie

Ja polecam babygym z Ikei. Ostatnio go wyjęliśmy to starszy syn bawił się 3 dni :smiley::smiley:

1 polubienie

@Wesola95 @daga1271 dzięki za wskazówki :wink: myślałam żeby zrobić o tym jakiś osobny wątek ale chyba odpuszczę :smiley: Na insta widziałam szał na temat maty Dwinguler, ale cena to jakiś kosmos :roll_eyes: więc chyba to kolejny instagramowy wymysł.

O Jezu też widziałam no ale cena powala ,

Piękne są ale cena mocno przesadzona. Ja polecam matę nukido zwijaną. Z jednej strony kolorowa, a z drugiej taka zwykła siwa

1 polubienie

Taaak! Haha dziś mi się wyświetliła jedna influ która pokazywała najlepszą matę piankową i właśnie była ta z dwingluer - ale to była współpraca więc no pytanie czy faktycznie taka super, czy to tylko efekt tej współpracy :laughing:
Widzę, że @Mamusia22 też poleca nukido! Także myślę, ze jest godna uwagi :grinning: my wybraliśmy taką z jednej strony kontrastową, a z drugiej jakieś zwierzątka i droga :laughing: one jakoś 70-90 zł kosztują także myślę, że cena przyjemna :innocent:

1 polubienie

No cena faktycznie niezła tamtej maty…

@Magdallenka0897 ten pingwinek o którym wspominałyśmy teraz w dobrej cenie na allegro :

https://allegro.pl/oferta/muzyczny-pingwinek-kiwaczek-zabawka-dla-niemowlat-hnc10-fisher-price-14437890931

1 polubienie