Świeże owoce

Andzix co prawda sorbet robi się na syropie cukrowym z którym blenduje się owoce ale dla dziecka bym tak nie zrobiła. Czasami blenduje świeże owoce, a czasami lekko rozmrożone żeby sorbet był schłodzony. Choć bardziej musem można to nazwać niż sorbetem..

Aaa  coś będziemy probowac może wyjedzie:)

Aneczka i potem takie musy mrozisz? Bo ja bym sobie chętnie porobiła jakieś takie owocowe "przeciery" do zamrożenia, żeby na zimę było...

A ten dżem bananowy to jak? Nie spotkałąm się z nim nigdy.

Do zwykłych dżemów tak po prostu cukru nie dodajecie wcale? I wychodzą? Nie robiłam nigdy dżemu ale pamiętam, że mama to zawsze sporo cukru dawała. Tak samo do kompotów...na litrowy słoik 3 kopiate łyżki cukru...

Ewula ja mrozilam zblendowane truskawki albo truskawki z cukrem. Potem tylko rozmrozić i podać można . A jeżeli chodzi o dżem bananowy to trzeba wcześniej upewnić się czy dziecko nie ma uczulenia na cytrusy bo to z sokiem z cytryny. Masz tu przepis https://www.google.com/amp/s/zjemto.blog/2014/09/09/dzem-bananowy/amp/

Ewula ja też zmiksowane truskawki mrozilam. Jak robiłam tubki córce to też więcej zawsze wychsoizko i mrozilam by było na później.

Dżem bez cukru robiłam kiedyś chyba z ksykitolem,ale to było lata temu więc,że trochę kwansy mi wyszedł,ale może właśnie tylko z cytryną był i jej dałam za dużo nie pamiętam dokładnie bo to lata temu było 

Bananowego tez nie jadłam ;)) 

Bananowy :o 

ciekawe nigdy nie jadłam... 

Polecam spróbować ale robicie z bardzo dojrzałych bananów i nie dodawajcie broń boże cukru bo będzie za słodki 

Może i ja spróbuję 

O zrobię. Właśnie zrobiłam ketchup z cukini bo Aneczka też polecała także spobowakam i jest całkiem całkiem wyszło mi koło 13 słoiczkow od przecieru pudluszki także na trochę starczy 

Anulka mój mąż też wczoraj zrobił ketchup z cukinii i jak dla mnie pycha ;) nawet można lekko zmodyfikować dodać paprykę na przykład i traktować jako sos do makaronu

O tym też nie slyszalam ^^:p ale jestem po tyłach xd ^^

Superczas dla dziecka swój taki ketchup dobry jest ;) polecam 

Słyszałam o tym ketchupie z cukinii ale sama nie robiłam, mamuśka narobiła masę słoików leczo na zimę z cukinii i papryki :D A no i miałam pytać właśnie co z tego keczupu z cukini się robi? Używa się go tak jak zwykłego keczupu??

Aneczka dzięki za przepis na dżem, spróbuję :) syn na pewno uczulenia nie ma bo nie raz zajada się cytryną ot tak, w plasterkach :D

Widzicie ja to mroziłam całe owoce, a może bym sobie takie musy właśnie spróbowała pomrozić.

Ostatnio narobiłam więcej zupy brokułowej to część zamroziłam a potem w kolejne dni miałam nadprodukcję fasolki po bretońsku i zupy pomidorowej to pierwszy raz w życiu zrobiłam weki. Zaciągnęły się, więc może będą zjadliwe... Jakbym nagle poszła rodzić to mąż będzie miał gotowe :D

Ja to użyłam jako sos do pizzy i była pyszna 

Ewula proszę bardzo. Moja to spróbowała cytrynę i od tamtej pory nie że jest "be"

Ja całe owoce mrożę no wiśnie dryluje tylko i już ^^ potem owocówka ^^

Ja na kompot to mam takie mieszanki porobione z wiśni, malin, truskawki, porzeczki. Ale mam jeszcze oddzielnie te owoce plus borówki i jeżyny pomnożone 

Szkoda ze owoców nie ma cały rok :)

Ja bym zrobila jakies lody siweze typu sorbety. Mniam