No tak trzeba patrzeć na wagę żeby lek się dobrze rozszedł wiek raczej nie ma nic do znaczenia to samo mi lekarka powiedziała i to nie jedna mi zawsze jak idziemy na wizytę to przelicza ile danego leku należy podać kiedys właśnie byłam w szoku jak mi powiedział że 5 ml mi się wydawało bardzo dużo a jednak było w porządku
MqmqWpjtusia a jak maluszek jak jiz bedziesz miala chwile to daj znac jak sie czujeci i jak maly
Mi też wlansie zawsze lekarz przelicza jak już idziemy i zaleca żeby podać coś
No właśnie ale mi lekarka wprost powiedziała żebym tak robiła jak potrzebuje podać jakiś lek bo jak podam według tabeli która jest podana przez producenta na opakowaniu to może być tak że po prostu lek będzie za słaby i nie zadziała
Już dobrze wiadomo szczepienie nic fajnego
Już po szczepieniu? Jak dziecko wyzdrowiało ?
raczej powinno dawać się na wagę a nie na wiek, najlepiej skonsultuj się z lekarzem
Waga ma znaczenie bo to musi mały organizm, że tak powiem "przetrawić". MamaLaury jak damy za słaby to jest na pewno mniejsze zło niż jakbyśmy dali za dużo i przedawkowali to nie wiadomo jak organizm zareaguje. Ja dlatego zawsze chcę aby lekarka podała mi ilość jaką mam dawać a oprócz tego sama przeliczam sobie ilość i patrzę czy wychodzę na to samo. Póki co zawsze tak było, ewentualnie mililitr w jedną czy drugą stronę ale to już nie robi różnicy bo do innego jakby była jakaś drametialna różnica.
No dlatego jak nie wiedziałam ile mam podawać zawsze dawałam mniej a teraz już wiem jak podawać mimo to z reguły i tak nie podaje tylko tylko jednak troszkę mniej