Hej,
2 tygodnie temu szczepiłam się na rsv i krztusiec czy ktoś wie czy trzeba zachować jakąś karencję przed szczepieniem na krztusiec?
Szczepicie się w ciąży?
Między rsv a krztuscem 2 tygodnie. Między grypa nie trzeba. Ja robiłam 2 tygodnie, bo zawsze się źle czułam po.
A nie od 4 do 6 tygn ?
Temat szczepień był już poruszany na forum kilka razy. Wystarczy odświeżyć poprzedni wątek, zamiast zakładać drugi podobny, tym bardziej, że pod poprzednim dyskusję nadal trwają. https://forum.canpolbabies.com/t/szczepienie-na-rsv-w-ciazy/43366/2?u=mamamiski
Na pewno 2 tygodnie
Mi lekarz zalecił 2 tygodnie
Mi lekarz też zalecił przerwę 2tyg między rsv a krztuścem. Na grypę szczepiłam się razem z krztuścem
Ja się nie szczepię, z pierwszym też się nie szczepiłam
najlepiej by kazdy robił jak uważa i zgodnie ze sobą
Ja również się nie szczepiłam w żadnej ciąży , nie wiem dlaczego ale bałam się szczepić żeby jakieś powikłania nie było , tyle się o słyszałam że stwierdziłam że lepiej się nie będę szczepić
ja szczepiłam się na krztusiec w ciąży – dokładnie w 28. tygodniu. To było zalecenie od ginekologa, żeby ochronić maluszka po porodzie. z tego co wiem to nie trzeba żadnej karencji między szczepieniami, choć zawsze warto dopytać lekarza, bo każda sytuacja może być trochę inna.
Na RSV się nie szczepiłam, ale też rozważałam długo…
Ja dokładnie tak samo w żadnej z 2 ciąż nie przyjęłam szczepionek
Ja tak
już mam za sobą szczepienie na grypę - miesiąc temu, a te dwa RSV i krztusiec przede mna. Krztusiec za miesiąc, rsv za dwa ![]()
Hej Mamy ![]()
Właśnie się zaszczepiłam dzisiaj. 2 tygodnie po. Czuję się dobrze ![]()
No widzisz myślałam ze to dłuższą przerwę trzeba zrobić. Nie szczepiłam się wiec nawet nie wiedziałam , ale juz bede wiedziala ![]()
to tak jak ja… tez nie
To najważniejsze , to tylko nasza odpowiedzialność
Ja również z tego względu unikam szczepień które nie są obowiązkowe
Ja powiem szczerze tak samo , jakoś boje się uch bardziej niż choroby
Wczoraj w ośrodku zdrowia pediatra powiedziała że są refundowane szczepienia na grypę dla dzieci i możemy zaszczepić jak chcemy ale z mężem nie jesteśmy zainteresowani. Szczepimy tylko podstawowe .
My również ja bym się nie zdecydowała,