Szmery na serduszku u 8mc dziecka

Kochana nie martw sie na zapas. Znajdz dobrego lekarza dzieciecego i idzie na wszelkie badania. Mój nmaluch tez mial szmery. Okazalo sie ze ma jakas strune przy serduszku która daje taki pogłos. Do 6-8 roku zycia samo zanika. Ale oczywiscie badania musza byc zrobione

U córki szmery pojawiły sie od razu po porodzie i niw ustąpiły do 3 doby i zalecane miałam wiatę u kardiologa. Oczywiście jako świeżo upieczona mama i pierwsze dziecko to strasznie się bałam i stawałam na trzęsach aby znaleźć kardiologa na już, na teraz bo niestety w szpitalu, w którym rodziłam nie było kardiologa dla dzieci. Po wielu telefonach udało się dostać po 2 tygodniach i okazało się, że to nic strasznego i, że co druga osoba tak ma a nawet o tym nie wie i że w trakcie choroby i gorączki mogą być słyszalne szmery. Trafiłam też raz do lekarza pediatry innego niż standardowo chodzimy i też to zauważył i potwierdził. Także wiem, że łatwo się mówi ale proszę nie martwić się na zapas

U nas szmer od urodzenia. W szpitalu zrobili echo, wyszła dziurka w serduszku, to bardzo częste, mamy iść na kontrolę ok 6 mca i sprawdzić co dalej