Szybkie przepisy na super obiady 🥗

Ja dzisiaj u mamy się załapałam na kapuśniak z młodej kapusty i mielone z ziemniakami . :ok_hand::face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

@Magdallenka0897 ja skorzystałam jakąś promocję w Spotify ze za dwa miesiące premium mam za 13zl …. Więc skorzystałam. To był promocja dla byłych użytkowników

Często jest promocja jak sie anuluję subskrypcje. 2 razy korzystałam z tego :smiley: w Disney tez była promocja dla osób które chciały odejść

No tak ale ja tą próbkę dostałam chyba ponad rok później …. :rofl:

@ironiczniepateyczna o tak, ja też miałam sytuację z robakami w cukierkach :see_no_evil: byłam z pracy z dziećmi na konkursie recytatorskim i Panie organizatorki na koniec poczęstowały dzieci cukierkami :see_no_evil: na szczęście dziewczynka, która pierwsza otworzyła od razu zobaczyła robaki :bug: Paniom było tak wstyd, ale miała paragon ze kilka dni wcześniej kupiła te cukierki więc musiały w sklepie leżeć baaaaardzo długo :see_no_evil:

1 polubienie

@Magdallenka0897
Nie wiem - mąż płaci :joy::face_with_peeking_eye:

A na obiad domowe kluski z mięsem i buraczki :heart:

1 polubienie

Robie tak samo :rofl:
@Mamuska357 jest strona z tymczasowymi maila nie trzeba zakladać nowych :grin:

Tak, wiem już mąż moo tym mówił i raz już zakładaliśmy ale jak zapomnisz hasła w danym serwisie gdzie użyłaś takiego maila to nie odzyskasz hasła bo skrzynka zanika po krótkim czasie

No u nas tej wychowawczyni też było mega głupio…
Ale czasem tak jest, że człowiek chce dobrze, ale wychodzi jak zwykle xd

A ja dziś robiłam karpika w AF

1 polubienie

Ojej dobrze że ktoś to zauważył, nigdy bym nie pomyślała aby sprawdzić czy robaki są w cukierkach

Ile czasu go robiłaś?

Bardzo szybko. Karpia na dzień wcześniej zalałam mlekiem na noc. Potem sól i pieprz, obtoczyłam w mące, rozstrzelanym jajku i bułce tartej. Wrzuciłam do AF na w sumie 21min. Po 10 minutach obróciłam i dałam na 7 min. W między czasie umyłam, obrałam i pokroilam pieczarki. Podsmażyłam i dodałam sól i pieprz. Po 7 min obróciłam rybkę i nałożyłam pieczarki i plastry sera i jeszcze dałam na 4 min.

A ile stopni ustawiłaś? :slight_smile:

Dałam na funkcję AirFryer czyli 195 st

To muszę wypróbować po świętach , dziękuję :smiley:

1 polubienie

Ja łososia robie 25 minu w 180⁰C ale to dużo zależy od frytkownicy.

No tak, ale do 25 min i im mniej mięska na rybie tym krócej bo potem jest za sucha

Smacznie wygląda :smiling_face::smiling_face::smiling_face::smiling_face:

1 polubienie

Sezon na szparagi oficjalnie rozpoczęty :herb:
Makaron ze szparagami, szynką i mascarpone :brown_heart:

2 polubienia