Tabletki antykoncepcyjne jak na prawdę działają?

A ja polecam implant. Działa tak jak tabletki antykoncepcyjne tyle że nie trzeba pilnować godziny i działa nawet do 5 lat w zależności jaki wybierzemy

Ja czasem godzinkę czy nawet więcej się spóźniłam i byłam chroniona. Kiedyś zdarzyło mi się zapomnieć ponad 12 h i wtedy warto przeczytać informacje w ulotce. Ale ogólnie godzinka różnicy nie zmniejsza bezpieczeństwa. Najważniejsze by w przeciągu tych 12 h przyjąć. Dla ułatwienia dodam, że warto ustawić sobie alarm w telefonie i zawsze będzie Ci przypominał. A po pewnym czasie ta godzina brania tabletki stanie się już sama w sobie przypomnieniem.

Ja brałam zawsze o tej samej godzinie ;))

Sama obecnie biorę tabletki antykoncepcyjne i moje libido bardzo spadło. Nie jest to nawet poziom zero, to jest normalnie minus zero. Dodam, ze są to juz kolejne i po prostu jest tak przy każdych. Nie chcę jednak odstawiać z uwagi na to, ze nie mogę sobie pozwolić w obecnej sytuacji na zajście w ciażę.
Co mam robić?

a ja znów przy tabletkach miałam chyba większą ochotę bo czułam wtedy luz taki spokój i wtedy też mogliśmy sobie pozwolić na więcej i wiadomo co innego niż seks w gumce 

Sama tak miałam , o ile na początku nie miałam problem u z ochotą na seks to po 4 latach zaczęłam odczuwać spadek libido. Koleżanka poleciła mi libido therapy, postanowiłam wypróbowć. Mi pomogło, czy na Ciebie zadziała nie wiem ale może powinnaś spróbować

Ja długo nie brałam więc może nie miałam takiej sytuacji

Ja jakis czas temu postanowiłam wyprobować. Ogólnie wcześniej czytałam sobie opinie o takich srodkach na forach i w sumie były podzielone bo niektóre osoby polecały, niektóre już nie. I o ile żadne afrodyzjaki i inne naturalne wspomagacze mi nie pomagąy to po libido therapy naprawdę się ruszyło. Jest coraz lepiej co mnie cieszy bo obawiałam się, ze przez brak sexu związek mi się rozsypie (było przecież wiele takich sytuacji na forum).

Mi linido nie spadło ale dostałam nadciśnienia tętniczego i musiałam odstawić

Czy te tabletki są na receptę? Zastanawialam się bardziej nad asequrellą.

a czy słyszałyście o przypadku że mimo brania tabletek ktoś zaszedł w ciążę ?

Miśka pyska oczywiście. Ja nawet mam znajoma co miaka wkładkę założona wewnątrzmaciczna i urodziła synka

Polecam wkładkę. Mam migreny bardzo mocne, nie mogę brać hormonów przez lekki na inne zaburzenie. Rok temu zdecydowałam się na wkładkę miedzianą, system IUB. Polecam bardzo! Na początku jest lekko wyczuwalna, a potem nie pamięta się, że się ją ma.

https://sklep.meringer.pl/wkladki_wewnatrzmaciczne.html

Na stronie możecie sobie poczytać jakei są ich zalety i przeciwwskazania. 

nie wiem bo nigdy nie brałam