Tabliczki do zdjęć - fajny gadżet czy instagramowa moda? 📸

Zastanawiam się nad zakupem tabliczek z miesiącami do zdjęć maluszka :camera_flash:
Z jednej strony to fajna pamiątka i miło się potem patrzy, jak dziecko rośnie miesiąc po miesiącu, a z drugiej… nie wiem, czy faktycznie się z tego korzysta, czy to raczej taka instagramowa moda, która po chwili ląduje w szufladzie :see_no_evil:

Miałyście takie tabliczki? Używałyście regularnie? Polecacie konkretne, czy jednak szkoda pieniędzy? Dajcie znać, bo jestem bardzo ciekawa waszych opinii :white_heart:

1 polubienie

Ja mialam takie tabliczki ale tak naprawde wykorzystałam je tylko do zdjec i pozniej lezaly w szafce :wink: widzialam ze robia sami np. 1 z pampersow do zdjec

2 polubienia

Ja mam takie papierowe z BebiProgram bodajże i dostalam od koleżanki takie kartonowe chyba z Sinsay.
Do roczku faktycznie robilam z nimi.zdjecia co miesiąc. I mialam kocyk do zdjeć z Pepco ale on byl ok dopóki Maly nie zrobil się ruchliwy :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ja kupiła takie drewniane tabliczki na allegro i co miesiąc robię małemu zdjęcie ubranego w zwykłego białego bodziaka :grin: jedynie nie wykorzystałam tych tabliczek „już jestem” itp bo za późno kupiłam i zaczęłam od 1 miesiąca
Zamysł jest taki że te zdjęcia będą oddzielać w albumie jakby rozdziały :smiley:

1 polubienie

Ja dla pierwszej corki też kupiłam takie tabliczki jak @Mamusia22 . Dla bliźniaków dokupiłam imiona i kółeczko z napisem podwójne szczęście. Dla mnie super pamiątka do zdjęć, faktycznie potem z tym nic nie zrobisz, można popchnąć dalej :grinning:

1 polubienie

Ja je zamówiłam i nie doszły

Ja żałuję że nie pomyślałam o takich kartach a już jest za późno żeby zamówić bo synek ma już 3 miesiące. Ale robimy co miesiąc zdjęcia - w listopadzie zrobiliśmy 1 z orzechów, w grudniu 2 z bombek a teraz będzie 3 z szalika. Robimy tak jak się z 10 lat temu robiło zdj :see_no_evil: no ale synek jak będzie przeglądał album za kilka lat to nie będzie wiedział że teraz karty sa w modzie :joy:

1 polubienie

@ewelka8990 ja właśnie przy pierwszej córce tak robiłam cyfrę z różnych rzeczy np. z pampersów, z jabłek, z jakichś pluszaków :crazy_face:

@Mamusia22 o właśnie o takich tabliczkach myślałam :heart: czyli tak czytam Wasze opinie to jednak warto je kupić :heart: tymbardziej, że ja jestem starej daty i uwielbiam drukowane zdjęcia do albumu :camera_flash::heart: a pomysł z oddzielaniem miesięcy tymi fotkami ukradnę :crazy_face::crazy_face::crazy_face:

Miałam ale nie korzystałam. Chyba na stronie Babilonu jak się zarejestrujesz to dostajesz takie karty z miesiącami. Widziałam też jak dziewczyny układają cyfry pampersów. Ja jakoś nie korzystałam z niczego :grin:

1 polubienie

My mamy 2 zestawy kartonowe i robimy co miesiąc pamiątkowe zdjęcia :smiling_face_with_three_hearts: jednak to super że widać jak ten Maluch zmienia się z miesiąca na miesiąc i jakoś zawsze mi się takie zdjęcia podobały, więc z radością umieszczam je w pamiątkowym albumie :heart_eyes:

Te z BebiProgam wysyłają za darmoszke po rejestracji :star_struck:

1 polubienie

@Mamii a te po lewej skąd są ? Bo bardzo fajne :heart: czyli na stronie Bebilonu warto się zarejestrować :smiling_face_with_three_hearts:

Nie korzystałam z tego. Wybrałam inny sposób gdy córka miała pierwszy miesiąc to cyfrę 1 ułożyłam z np. kwiatów
Cyfra numer 2 z pampersów i tak każdą cyferkę układałam z czegoś . Jak w danym miesiącu zjadła po raz pierwszy marchewkę czy jabłko to z nich układałam cyferkę .

Tamte akurat dostałam od siostry, ale są dostępne na allegro :star_struck:

https://allegro.pl/oferta/karty-do-zdjec-34-sztuki-moj-pierwszy-rok-zycia-w-pudelku-jakosc-premium-14491091000

1 polubienie

Ja przy pierwszym synu nie robiłam, bo każdy robił i ja chciałam inaczej niż wszyscy :smile: i teraz żałuje. Przy drugim robię zdjęcie obu synów i osobno młodszemu z kartami z Bebiko albo Bebilonu :smile:

2 polubienia

Ja mam ale powiem szczerze że od 8 miesiąca jest ciężko już z tymi zdjęciami, mała jak widzi telefon to chce zobaczyć co tam na ekranie jest, dwa jak widzi tabliczkę to chce się nią bawić. Także zostały nam dwie jeszcze i muszę kombinować by na kilkadziesiąt zdjęć chociaż jedno czy dwa były okej. Ale to fajna pamiątka można zrobić później ramkę na roczek czy do pokoju :wink:

1 polubienie

Ja dostalam takie w prezecie … zrobilam 2 zdjecia i reszty nawet nie rozpakowalam :see_no_evil: wole sobie popodpisywac fotki , ktore i tak robie na codzien . Niby fajny gadzet , ale serio trzeba samozaparcia zeby robic zdjecia z tymi tabliczkami .
Widzialam , ze kilka firm oferuje takie jako prezent powitalny .

1 polubienie

Ale te z BebiProgram ?
@Mamii wyslala.wyzej zdjecie.

Tak dokładnie te , nie wiem czemu mi nie wysłali

A kiedy się rejestrowałaś? Bo z tego co pamiętam to one dość długo idą :wink: także może jesczcze dotrą do Ciebie :star_struck: