Cześć dziewczyny
Dość nietypowe pytanie, mój Synek ciągle trze lewe uszko, czasami nawet do krwi. Ktoś powiedział, że to objaw ząbkowania. Będąc na szczepieniu kilka dni temu miał sprawdzone uszka i ma zdrowe. Czy któraś z Was doświadczyła takiego objawy ząbkowania? Aktualnie Milo ma 7 miesięcy
Mój też tarł jak przebijały się jedynki. Ale trze i ciągnie się za uszko też jak jest zmęczony🤷🏼♀️
Nie słyszałam o takich objawach. Nie pomogę. A może go tam coś ugryzło albo od słońca jakieś uczulenie chociaż jak sprawdzał lekarz i jest ok to raczej nie. No nie wiem nie pomogę
Nie nie, bo to już bardzo długo już kilka osób mi mówiło że to połączone z ząbkowaniem może to znak że niebawem i my zobaczymy pierwsze ząbki ![]()
![]()
Kurcze, coś w tym chyba jest, mojej się przebiła jedna jedynka ale chyba idą kolejne bo taka marudna i niespokojna i właśnie też za ucho się trzyma a na pewno jest okej
Czyli jednak możliwe, że to objaw w obu naszych przypadkach ![]()
U mnie to był objaw zmęczenia akurat ![]()
U mnie córka też się łapie za uszko, jednak u nas to raczej oznaka zmęczenia, niż ząbkowania
Mozliwe ze to na zabki obserwuj mize niedlugo sie pojawi , lub ma zaczewienienie po tej stronie na dziaslach
No ogólnie przecież szczęka z uszami jest połączona więc w sumie możliwe to jest. Daj znać kiedy ząbek wyjdzie. Może faktycznie promieniuje to do ucha o dziecko sobie pociera
Nigdy nie spotkałam się z takimi objawami. Czytam o tym pierwszy raz. Szczerze to nie skojarzyłabym , że może to być objaw ząbkowania .
Może być tak, ze na zęby w żuchwie ucho boli. Mój syn też ciągle te uszy ciągnie, albo się niby jakoś bawi, zwłaszcza jak dużo się dzieje wokół
Córka mojej koleżanki robiła to samo, tarła uszko aż do krwi. Lekarz zalecił maść i zaklejanie plasterkiem żeby nie rozdrapywała rany mocniej
Moja coreczka trze uszka ale jak sie złości ale przy kombkowania tez tak robiła ale to takie delitakne tarcie i mina jakby miala zaraz płakac
Sami po sobie tez nieraz widzimy jak zab boli to promieniuje az do ucha, to jest to calkiem mozliwe