Termos na obiadki

Nie znalazłam takiego tematu, jest głównie poruszany w wątkach termos na wodę i jakiś który był x lat temu do testów, a ja szukam termosu na jedzenie dla małej. Czy macie do polecenia jakiś termos, w którym mogę zabrać zupkę, obiadek albo kaszkę i nakarmić mała łyżeczką? Jesteśmy na słoiczkach i tak sobie radzimy ale mała jest większa nie wszystko też może jeść więc mamy spore ograniczenia z tym i myślę nad tym że jakbym jej sama ugotowała i spakował w taki termos to mogłabym takie danie jej podać gdziekolwiek, nie myśląc o tym czy mam gdzie podgrzać.

bardzo bardzo polecam zerknij sobie na markę esbit - mam od nich kubek termiczny z jakieś 5 albo i więcej lat i jest top, w ofercie mają też termosy obiadowe tylko niestety nie widzę aby były jakieś w dziecięce wzory które ucieszyłyby oko malucha :grinning: ale mój kubek sprawdzony w górskich wyprawach i nawet w mrozie zaparzona rano herbata po południu nadal jest gorąca, więc naprawdę marka godna polecajki

1 polubienie

Na rosol na gorskiej sciezce, albo dluzszej wycieczce mamy termos z decathlonu qechua(czy jak to sie tam pisze :)) trzyma 5-6 godzin.
Na inne cosie mamy lunchbox Omniebox z termosem. Trzyma cieplo jakies 3godzinki.
Ale jak cos podgrzejesz na full to pewnie i dluzej :slight_smile:

1 polubienie

ja ostatnio wlasnie szukalam malego porecznego termosu dla syna by mial cos na dluzsza trase i trafilam na ten.
narazie sie sprawdza a jak dlugo to sie okaze.

2 polubienia

O dokładnie o czymś takim myślę! A jak długo uzytkujecie go?

@Mama.Wiki to swiezy temat bo kupilam dopiero w tym miesiacu wiec malo obiektywne moze byc
ale zrobię nawet dzis po poludniu eksperyment na “wrzaca zupe” i zobacze do koedy cieple to bede specjalnie czas liczyc

1 polubienie

Taaak ja też ten polecam

1 polubienie

Ja tak jak @Wesola95 polecam markę Esbit. Mam termos typowo obiadowy który używam od dobrych 3 lat, czasem używałam dzień w dzień. Jak do pracy o 6 wlałam owsiankę tak o 9 jadłam cieplutką, a zupę to już w ogóle jak wlałam gotującą się to do 12 pamiętam na pewno mi trzymało gorącą :grinning:

5 polubień

My w domu mamy tylko taki z Decathlonu chyba . Mąż go używa jak jeździ n ryby z kolegami . Jest już bardzo porysowany ale nadal pełni funkcję :crossed_fingers:

Również Wam dziękuję za polecajki , za jakis czas bede musiała go kupić :slight_smile:

1 polubienie

O skorzystam z polecajek bo też wlansie przedemna taki zakup :slight_smile:

1 polubienie

Ja od kilku lat jestem zaprzyjaźniona z termosami firmy Kambukka. Bardzo dobrze trzymają ciepło, są łatwe w myciu.
Z mniejszą pojemnością mieliśmy termos B.box ale mini - chyba najmniejszy jaki znalazlam. Po 6 godzinach nadal posiłek był ciepły

1 polubienie

wracajac do tematu tego termosu

o 15 dalam wrzącą zupę, o 23 była ciepła
wiec mysle ze na podroz w samochodzie czy cos to fajnie sie przyda nawet na kaszki czy cokolwiek

2 polubienia

Super! Dzięki za test :heart:

1 polubienie

My mamy z Canpol taki z serii z koalami i bardzo fajnie nam się sprawdza.