Test na sma

AnitaP ja płaciłam w sierpniu 167 zł a widzę, że teraz cena 184 zł. Chyba tylko 1 firma je robi.

MiśkaPyśka krew z piętki jest też standardowo pobierana u wszystkich dzieci, tzw. fenylka - pobiera się krew pod kątem patologii wrodzonej niedoczynności tarczycy, mukowiscydozy oraz fenyloketonurii.

Nam też położna z piętki pobierała tą krew i obie przy tym byłyśmy mokre ze stresu. Mój maluch taki chudziutki że ledwo mu ta krew leciała a jak widziałam ilość tych kółeczek to coraz bardziej słabo mi było. Medgen robi te testy ale gdzieś czytałam że chce je też wprowadzić Diagnostyka. 

A to chyba była pobierana krew z piętki na mukowiscydozę. Pomyliło mi się

ja nie byłam przy tym jak pobierali mojej Niuni krew na to badanie bo bym zawału dostała 

ja sie nie załapałam niestety na te badania 

Dziewczyny właśnie siostra rodziła w poniedzialek w Ostrowie Wielkopolskim i badanie już akirat w tym szpitalu jest refundowane. Powinni moim zdaniem informować jakoś ogłaszając to gdzie już są refundowane bo ona chciała się zorientować przed i nigdzie nie było informacji a zdarzyła właśnie kupić na medgen ten test. Gdyby któraś z was chciała lub wiedziała kogoś kto by chciał kupić to może odsprzedać 

Monia,to super wiadomość. Dobrze ,że coraz więcej jest robionych tych testów. Myślę,że ten co kupiła warto wystawić dodatkowo na olx lub allegro, wtedy można szybciej sprzeda.

Dokładnie może ktoś kupi i będzie miała problem z głowy 

Tak wielu ludzi poszukuje moim zdaniem lista szpitali które refundują badania powinna być dostępna w internecie

wszędzie powinny być dostępne i byłoby najlepiej