Jak przyrządzacie tofu?
Kupiłam i w suime nie wiem co z nim zrobić.
Jak przyrządzacie tofu?
Kupiłam i w suime nie wiem co z nim zrobić.
Powiem ci że nie pomogę Ja nigdy nawet nie miałam okazji skosztować kiedyś oglądałam w sklepie ale właśnie zaczęłam się zastanawiać czy będę wiedziała jak to przyrządzić w ogóle jak to smakuje dziewczynę jeżeli któraś z was jadła do czego możemy to porównać
Nie robiłam nigdy tofu ale tutaj masz kilka ciekawych propozycji może znajdziesz coś dla siebie https://www.olgasmile.com/tofu.html
Ja raz miałam spory zapas tofu i w sumie mi średnio podeszło jeśli chodzi o jedzenie go na słono, ale na słodko zrobiłam tofurnik czyli wegański sernik i było spoko . Robiłam z tego przepisu :)
Przepis:
1. Herbatniki pokruszyć wałkiem i połączyć z masłem orzechowym.
Tortownice wyłożyć papierem, a następnie masą herbatnikową.
2. Tofu naturalne POLSOJA odsączyć z wody, pokruszyć w misce, wlać sok z cytryny- zmiksować na gładką masę.
3. Mleko kokosowe zagotować z czekoladą, żelatyną i ksylitolem. Zdjąć z ognia wystudzić i wymieszać z masą tofu.
4. Masę tofu wlać do tortownicy. Wierzch posypać czekoladą i orzechami. Chłodzić w lodówce co najmniej kilka godzin.
Tofu trzeba umieć przygotować. Po 1. Lubi się z sosem sojowym i papryką wędzona, która daje mu smak wędzonego mięsa. Im dłużej marynowane- tym bardziej przejdzie i będzie smaczniejsze.
https://www.cateringi-dietetyczne.pl/tofu-najlepszy-zamiennik-miesa-i-nabialu/
Poza tym ma wiele dobrych właściwości dietetycznych i zdrowotnych. Jest to bardzo dobry zamiennik mięsa oraz nabialu.
Ja np lubię dziwne smaki sos sojowy też ale raczej wolałabym zrobić tofu pieczone w formie jakiegoś pieczonego na pewno było by lepsze
Nigdy nie jadłam tofu, ale Mazia ten sernik może być całkiem dobry?
Ja właśnie wręcz przeciwnie lubię tylko takie klasyczne smaki na przykład jakaś kuchnia typowo chińska jakieś słodko-kwaśne sosy to w ogóle nie jest temat dla mnie nie lubię a wręcz też nie mogę jeść ostrych rzeczy od razu boli mnie żołądek nawet jeżeli coś by mi smakowało to później muszę to od cierpieć więc wolę jest takie klasyczne i standardowe z umiarem doprawione rzeczy a wy dziewczyny lubicie takie ostre smaki Pamiętam jak w średniej szkole miałam taką znajomą która takie ostre sosy jakieś papryczki to mogła gryźć i lać sobie prosto do buzi nic jej nie było tak uwielbiała usta wręcz wkoło to miała całe czerwone od podrażnienia nie potrafię sobie wyobrazić co działo się w środku jej jelit i w całym przewodzie pokarmowym natomiast ona twierdziła że jej to smakuje i nic jej Po tym nie jest tylko czy to na pewno takie zdrowe
Mazia wygląda jak sernik ze słonym karmelem moja pierwsza myśl :) ale w sumie masło orzechowe jest w przepisie więc możliwe że przełamuje smak ja uwielbiam masło orzechowe ,słony karmel takie połączenia
mazia ekstra wygląda! może kiedyś się skuszę:p
Nigdy nie jadłam
Jakbym nie wiedziała to bym pewnie spróbowała ale jak wiem to raczej nie bardzo jestem wybredna czasem jeśli chodzi o jedzenie
Mamalura masz rację wygląda jak zwykły sernik z karmelem :D
ja Wam powiem, że zrobiłam raz bo akurat dostałam cały karton tofu w ramach współpracy, więc musiałam robić przepisy z jego wykorzystaniem ,ale to zdecydowanie nie mój smak. Na słodko było okej, ale więcej miałam smakowych tofu w słonej odsłonie
Mazia no niestety tofu ma specyficzny smak i nie każdemu może podejść. Ale jak jest dobrze zrobione to jest pyszne.
Mi nie smakuje
Chętnie poczytam o tofu , też kupiłam i nie wiem jak się zabrać za nie 😂
jeszcze nie jadłam tofu
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.