Byłam na USG i wyszło, że mam torbiel w piersi, średnica 3,5 mm. Trochę się tym przestraszyłam, bo wiadomo, takie rzeczy od razu wywołują niepokój Miała któraś z Was może coś podobnego? Jak to u Was wyglądało?
A co mówił lekarz na temat tej torbieli? Czy zalecił jakieś dalsze badania albo kontrolę za jakiś czas?
Ja sama czegoś takiego nie miałam, ale wiem, że wiele kobiet ma torbiele w piersiach i często są one zupełnie niegroźne zwłaszcza jeśli są małe, jak u Ciebie (3,5 mm to naprawdę niewielka zmiana). Fajnie, że byłaś na USG najważniejsze to monitorować i być pod opieką lekarza.
No właśnie byłam tylko na usg i muszę umówić się do lekarza
Zdarzają się u mnie torbiele i nie martw się czasem torbiele się wchłaniają - często na skutek zmian hormonalnych. Kilkanaście lat temu miałam dość duże torbiele i musiały być wycięte. Teraz raz w roku idę na kontrolne badanie piersi USG
A w domu badam się raz w tygodniu.
Ale byłaś z tym u ginekologa ?
Mała torbiel zwykle nie jest groźna, ale warto skonsultować się z lekarzem, żeby wszystko dokładnie sprawdzić i mieć pewność.
Daj też znać co ci na to lekarz też powie
To naturalne, że się niepokoisz, ale torbiele w piersi są dość częste i zazwyczaj łagodne. Najważniejsze, że została wykryta i można kontrolować
Moja mama miała. Kontrolowała to chyba rok później jej wycięli i po problemie. Miała malutką rankę 2 szwy
Dobrze jak byś poszła z tym do lekarza jest też tak że takie torbiele się wchłaniają
Ojjjej, ja się strasznie boje
Torbiele są łagodne, wystarczy regularna kontrola czy się nic nie zmienia
Spokojnie, torbiel w piersi to bardzo częsta sprawa i najczęściej jest łagodna, zwłaszcza tak mała jak 3,5 mm Wiele kobiet ma torbiele, które same się wchłaniają lub pozostają niegroźne i tylko się je obserwuje. Warto kontrolować regularnie, ale nie ma powodów do paniki to naprawdę częsty temat tylko ważne by skonsultować to z lekarzem
A idziesz z tym do lekarza ?
pierwsze co to bym szybko to skonsultowała , po co się tyle stresować
We wtorek będę dzwonić do mojej Pani , bo była na urlopie
Torbiel to nic strasznego. Robi się i tyle. Trzeba kontrolować
Też miałam torbiele spore na jajnikach po 7 cm na szczęście udało mi się z tym zajść w piersi delikatny mały ale po ciąży wszystko się u mnie unormowało z hormonami nawet bóle brzucha straszne na okres zniknęły torbiele też zniknęły . I już nie mam żadnego problemu;)
To daj znać co ci powie na to
Też mnie to zainteresowało, daj znać