Tort na Komunię 🎂

Też kupuję i najlepsze jest to że masę można później mrozić i nic jej nie jest. U mnie w zamrażarce leżała pół roku i nic jej nie było

@Patrycjaw25 @Karcia dziekuje za rady :slight_smile: dobrze wiedzieć że można mrozić , botka jak bym zamówiła to bym musiała od razu robić tak?

Znaczny to jest hermetycznie zapakowane więc może ci leżeć w opakowaniu i możesz tego kupić 100 gram czy 1 kg zależy ile ci potrzebne. Jak sobie kupić i zużyjesz część to resztę mrozisz

1 polubienie

Jak na same stópki to zamów sobie niewielką ilość, chyba że przyda ci się jeszcze bo będziesz stroić torty to polecam większą ilość, jak @Karcia mówi zapakowane są hermetycznie i nie musisz robić odrazu , jak otworzysz to coś z nimi trzeba zrobić ale ja szczerze powiem nie mrożę tylko xamykam w woreczki strunowe , usuwam powietrze i jak narazie żadna mi nie skamieniała :smiley:

2 polubienia

Wyszedł mi ostatnio dobrze , to bede robić :slight_smile: co się nauczę i już nie będę musiała kupować . A z beza macie jakiś prosty przepis ? :smiley:

Co do bezy nie mam doświadczenia :yum: nie pomogę ale chętnie też poznam dobry przepis​:blush:

Woooo mega . Jak na pierwszy tort to super , to każdy kolejny będzie już prawie perfekcyjny :fire::heart_eyes:I wszytko do niego da się zrobić przepisem z lidlomixa ? Zawsze też chciałam robić torty i ciasta , :smiling_face:

1 polubienie

Z tego co wiem można w action też kupić taką gotową mas e

Dziękuję :heart_eyes: ciasta zawsze robię w lidlomixie , czasami cos mikserem jak ubijam śmietanę :smiley: wiec warto od czegoś takiego zacząć , albo od ciast bez pieczenia to można łatwo mikserem z mascarpone :). A tort robiłam w lidlomixie i też coś mikserem :wink: tynk super w lidlo wyszedł :wink: sama bym chyba nie potrafiła tak ubić :see_no_evil: ale wiesz co , ja chyba od lata chciałam zrobić torta , podziwiałam tu dziewczyn pracę i zazdrościłam , takich fajnych wypieków :see_no_evil: i w końcu zrobiłam i udało się :smiling_face:

1 polubienie

Tak mega sprawdzony. Mama moja to prawie cukierniczka i beza nigdy nie wychodziła jej taka jak powinna aż kupiła gotową i wychodzi idealnie :rofl::rofl:

1 polubienie

Ja robię z przepisu Maii Bohosiewicz i wychodzi mi za każdym razem

Raz z ciekawości zrobiłam bo widziałam same pozytywne opinie na IG i teraz za każdym razem wracam do tego przepisu

No i najlepiej :smiley::sweat_smile::sweat_smile: mniej roboty :see_no_evil:

Ja na beże jeszcze szukam takiego top ale ostatnio robiłam z przepisu z tiktoka pani Ani (aniapiestrzeniewicz) i spoko eyszls
Kiedyś też oglądałam program jakieś cukierniczki która mówiła że bardzo ważna jest blacha i jej czystość, chodzi o to że nie powinno być na niej żadnych takich wrzartych przypaleń. I powiem szczerze może to głupie ale ja wówczas na blachę dałam silikonową matę do pieczenia i na to dopiero papier i masę na bezę i pierwszy raz mi wyszła. Od tamtej pory tylko tak robię :wink:

1 polubienie

A co wtedy w tą beze wkładasz jaki krem?

Ja robiłam z kremem mascarpone ze śmietanka 30 i owocami :blush:

1 polubienie

Kurcze dziewczyny ale mi smaka narobiłyście tą bezą:heart_eyes: chyba muszę zrobić niedługo bo aż mi ślinka ciekie :heart_eyes:

@Mama.Wiki a mi zawsze krem z mascarpone i śmietanki nie wychodzi :see_no_evil: nie mam do niego ręki, przebijam go :see_no_evil:

Haha a dodajesz do śmietanki mascarpone czy razem miksujesz ? Ja kiedyś po łyżeczce dodawałam po troszku i zazwyczaj mi nie wychodził bteraz miksuję wszystko razem od początku i jak już widzisz że mikser zostawia ślady to znaczy że już hihi

1 polubienie

@Karcia właśnie wrzucam wszystko razem …. Jakiś czas temu robiłam malinową chmurkę, bo moja córka uwielbia ale dwa razy przebiłam ten krem i uznałam, że ostatni raz go robiłam :see_no_evil::face_with_peeking_eye: ale już mi nerwy na niego przeszły to dam mu jeszcze szansę i spróbuję zrobić któregoś pięknego dnia :crazy_face:

1 polubienie

Ja też wrzucam wszystko razem, mascarpone, śmietanka i trochę cukru pudru, chwilka miksowania i zawsze mi wychodzi :star_struck:
@Mamamalwi czyli ciut za długo pewnie miksujesz :wink: ja to nie daję nawet na najwyższe obroty tylko troszkę słabsze, i tak podglądam, często próbuję nawet sobie :joy::sweat_smile::stuck_out_tongue_winking_eye: w międzyczasie jak już widzę, że zgęstnieje całość to nie ubijam już nawet chwili dłużej żeby właśnie już nie za długo było :smiley:

1 polubienie