Mój to samo Zaraz bierze duży popcorn , i dużą colę jeszcze nachosy i się uzbiera… a w domu jak oglądamy to nie zje nic a tam za taką kasę musi mieć do filmu ![]()
Dziewczyny tutaj jest tort komunijny syna za właśnie 600 zł
A teraz patrzę na ten drugi z truskawkami , sama go zrobiłam. I chyba na komunię córki zrobię jednak sama
Szczerze to bardzo duzo 600 zl i twoj bardzo podobny ![]()
W dzień komunii pani doliczyła 100 zł ;). Nie zgodziłam się , stanęło na tym , że dopłaciłam jej 50 . Ponoć coś źle przeliczyła a ja już machnęłam ręką bo tort przecież musiałam mieć
Piekła mi go pani , która miała jedną z niższych cen ![]()
Także tak myślę , że córce chyba sama zrobię. Zwłaszcza , że cały słodki stół sama robiłam . To jeszcze tort machnę ![]()
spotted napewo ktoś się zgłosi
ktoś z rodziny moze ma talent
dekoracje zawsze można znaleźć na allegro
O matko ale fryzjer. Ja jedna fryzjerkę gwiazd oglądam na insta to ona upięcia robi w parę minut
ja też płaciłam więcej za makijaż niż moja świadkowa. Byłam malowana zdecydowanie dłużej, ale w pewnym momencie to mi już słabo było od siedzenia przed ta lampa. I miałam tyle sztucznych rzęs że powieki mi same opadały haha
My też mieliśmy 14 osób i takie menu skrócone. To za przystawki, jednodaniowy obiad i napoje bez limitu było 250 od osoby
ale też nie szukaliśmy dalej, bo tu nam pasowało miejsce i wiedzieliśmy że jedzenie będzie super
@MojeM1 ja mam wrażenie że sale zabaw to właśnie z tych kaw i gofrów się utrzymują
bo większość bierze, a kawałek ciasta 25 zł u nas.
Ale tez godzina na sali zabaw ile kosztuje ok.30 zl ![]()
![]()
Z mężem przeliczyliśmy i stwierdziliśmy że jak są takie ceny to chyba zrobimy w domu i zamówimy catering . Brakuje nam tylko dodatkowego stołu i krzeseł na 6 osób ale to kupimy zestaw kateringowy, widzieliśmy że na Allegro można kupić za 600 zł (składany stół i krzesła) i na pewno się przyda na kolejne okazje - roczek itp
A znając życie i tak po obiedzie goście przyjechali by do nas jeszcze chwilę posiedzieć
No pewnie jesli masz możliwości mieszkaniowe to tylko robic w domu
ja mieszkam w bloku wiec to bie realne pomiescic 15 osob ![]()
Matko jak tak można. Po co pisać że się będzie jak nie ma się zamiaru przyjechać. Słuchajcie u nas na weselu była jakaś para której nikt nie zna ![]()
znaczy pod kościołem na kamerze jest nagrane że dają nam kopertę, składają życzenia a nikt nie wie kto to był ![]()
![]()
a znajomi moich rodziców pomyliło godziny, przyjechali godzinę wczescieyqeszli do kościoła i kapneli się że to inna para młoda wstyd im było wyjść w połowie mszy więc zostali do końca. A przed naszym ślubem powiedzieli że jadą na lody i przyjadą na salę bo na ślubie już byli tyle że nie naszym ![]()
![]()
@SylwiaMK też mam ten stół składany, zawsze się przyda albo na grilla albo właśnie na takie imprezy. Kupiliśmy z mamą na spółkę i której potrzeba ten bierze. Z cateringiem to dobry pomysł. Ja robię to samo na 18 córki. Remiza, katering i osoba do pomocy. Swoboda bo każdy robi co chce a nie siedzi sztywno w restauracji i taniej wychodzi
Nie podpuszczam ale pamiętam że miałam komunię na 14 osób w mieszkaniu 50m2
W salonie ładowanie stół pomieścił ze wszystkimi
i podziwiam że moja babcia ogarnęła obiad na tyle osób. No ale fakt faktem przed przeprowadzką nie pomyślałabym o organizacji chrzcin w mieszkaniu
Przebijam! Miałam komunię w 60 m, ale osób było 20 ![]()
a kilkanaście lat wcześniej w tym samym mieszkaniu moja babcia zorganizowała wesele ![]()
![]()
O kurcze dla chcacego nic trudnego
ale raz robilam swieta u siebie i dziekuje ![]()
organizacja stolu, krzesel, niema jak przejsc, 4 dzieci biega ,kot i pies ![]()
![]()
![]()
Widzę to oczami wyobraźni
i na samą myśl jest mi słabo, a weź to potem jeszcze posprzątaj wszystko ![]()
![]()
Ale czy nie jest fajnie ? To latanie, sprzątanie itp. To też ma swój urok. Ja miałam bierzmowanie córki na którym zjawiło się 22 osoby samej najbliższej rodziny. A mały miał w tedy 2 tygodnie. Ja w połogu z dzieckiem na ręku makaron nakładał do talerzy ![]()
![]()
pamiętam to jak dziś. Trochę mi mama pomogła ale jednak dom posprzątać itp było roboty
Już nie musiałaś o tym sprzątaniu wspominać
teraz się zastanawiam czy może jednak nie zrobić w restauracji
najgorzej bo synek na butli wiec nawet się nie wymigam ze musze synka nakarmić zeby nie sprzątać ![]()
No wlasnie to sprzatanie chyba najgorsze;) no i caly czas latasz , zrob kawe, przyniesc łyżeczkę, przyniesc to i tamto;) idziesz do restauracja i nic cie nie obchodzi , no ale to cos za cos chcesz zaoszczedzic latasz w domu ![]()
![]()
![]()
Zdecydowanie tak
ja też jestem za restauracją i tym komfortem świętowania
catering też tak tanio nie wychodzi i gotowanie samemu dla większej ilości gości to przynajmniej 3 dni wyjęte z życia
my robimy na około 30 osób, więc organizacyjnie to też byłby problem ![]()
My chcieliśmy zamówić catering na komunię do domu. Koleżanka mi odradziła , ponieważ robiła tak rok wcześniej. Komunia na godzinę 11.30 a jedzenie przywozili na 10 , więc ok można zdążyć. Z tym , że ziemniaki były już paskudne po tyle godzinach . Wynajęty był też sprzęt do podgrzewania , no ale jednak nie było to już podawane na świeżo . Fajnie jeżeli jest możliwość aby jedzenie dowieziono przed samym obiadem. Wtedy trzeba by mieć osobę , która jedzenie w domu obierze.