Nati chyba też trochę zależy od dziecka ale jeżeli chodzi o mojego szkraba to dostał go na roczek chwilę musiał na niego poczekać jak miał 1,5 roku akurat robiła się wiosna to zaczął się z nim oswajać na 2 latka to już śmigał jak tra lala :)
Ja bym zaczęła od biegowego. Nie każde dziecko sie przekona, ale są dzieci to na nich strasznie szaleją. Na pewno dzięki niemu udoskonali się zdolności, jakich nie da ten trójkołowy, a na tamtem przyjdzie jeszcze czas.
Mój synek ma 1,5 roku i jeszcze jest trochę mały, ale na wiosnę na pewno zacznie od biegówki. Taki trójkołowy to może za rok w wakacje, jak stopniowo będę go oswajać z tym, aby zrobić 2-kołowy.
PattMaz i dziecko z pewnością się nie nudzi na takim spacerze bo ma zajęcie
W takim razie jestem już zdecydowana ,tylko jakiś konkretnie model/ firmę polećcie?
moniczka podpinam sie pod pytanie...na co zwracac uwage przy wyborze
Chyba waga też i wymiar będzie istotny leży wyborze by dziecko.dalo radę utrzymać
Rowerek biegowy zalety
dziecko uczy się utrzymywać równowagę, świetnie balansuje ciałem
- koordynują naprzemienną pracę nóg
- czuje się bezpiecznie (dotyka do podłoża)
- idealnie ćwiczy stopy
- luz dla rodziców
- łatwo przesiąść się na rower dwukołowy z pedałami
- Więc pierwszy rower dla synka będzie właśnie biegowy
Basia masz rację same zalety ☺
podobno lepiej dziecku nauczyć sie jezdzic na rowerze jak uczy się na biegowe oczywiście mówię o rowerze bez dodatkowych kołek
PattMaz no właśnie każdy tak mówi,że łatwiej się tak nauczyć jeździć potem na zwykłym rowerze,więc pewnie dlatego taki popularny teraz się stał
Ale to też zależy od.predyspozycji dziecka,syn opanował rower w wieku 6 lat a corka.ponad 4 ,5 roku.a dodam że nie mieli biegowych.
PattMaz możliwe bo juz ta koordynacja jest trochę opanowana
Ja myślałam tez o rowerku elektrycznym to tez może być fajne na łapanie rownowagi wiadomo już starsze ale jakie to drogieee
Elektrycznych nie widziałam. Spora cena PattMaz?
PattMaz elektryczne jak dla mnie rozleniwianie dziecka. Tak.musi się napracować nóżkami żeby do przodu podjechać a tak bez problemu. A przyjdzie przejść na pedały i będzie oczekiwał tego samego że sam będzie jechał
Ja uważam że elektryczne rowerki nie są dobrym wyborem dla dzieci . Dziecko powinno od małego być aktywne fizycznie
patt mazz o nawet nie wiedziałam ze takie sa dla dzieci
DOniWe oj to chyba już wszystko można znaleźć na rynku :-D
ja w kwestii elektrycznych urzadzen przezylam szok - elektryczna hulajnoga dla 3 latka - ja tez jestem zdania ze dzieci jak najwiecej ruchu powinny miec a takie gadzety tylko rozleniwiaja
Nie ma co rozleniwia dzieci od małego. Trzeba uczyć jak najwięcej aktywności.