A tej strony to nie znam , muszę sobie zobaczyć
@Wesola95 też lubię takie przylegające , jak ładnie widać ten brzuszek , a u mnie już widac go bardzo mocno ![]()
Ja też kupowałam sukienki oversize , ja akurat nie lubiłam obcisłych bo dużo przytyłam ![]()
@Magdallenka0897 też tak myślę a jakbyś kupiła kiecki odcinane pod biustem , one rosną razem z brzuchem
wiec beda i po ciąży a nie bedziesz miała potem zagwozdki z ile ciążowe odsprzedać i co wgl z nimi robić ![]()
Też racja , już sporo legginsów musiałam kupić bo w nic się nie mieszczę , teraz jeszcze bluzki i rzeczy na lato , a w czerwcu na końcówce na wesele to tak to całkiem nie wiem co ubiorę
Po domu to koszulki chłopaka
a moze wkrótce męża :)? Planujecie ślub :)?
Już noszę
narazie nie planujemy, przerażają nas wysokie koszta ![]()
Pewnie to wiesz ale jak nie jesteście małżeństwem to dobrze wybrać się do usc żeby chłopak uznał ojcostwo. Ułatwia to później wiele po porodzie
nie trzeba dodatkowej wizyty w urzędzie po porodzie i chłopak od razu będzie wpisany do aktu urodzenia dziecka. Będzie mówił załatwiać wszystko po porodzie, a to wiele ułatwia
No właśnie a jak to jest też , twój maluch będzie miał nazwisko chłopaka czy twoje ?
Jeśli przerażają cię koszty warto się też zastanowić nad mniejszą uroczystością nie musi to być zaraz na 100 os i z restauracją za 500 zł od talerzyka ![]()
![]()
![]()
Mojego chłopaka
no u nas to i tak terminy na 3 lata… trzeba dużo szybciej się umawiać , w sumie mamy dużo znajomych co mają dzieci i nie są po ślubie . Ostatnio znajomi chcieli już wziąć ślubu ale była oferta kupna domu i wybrali dom … i na ślub znowu muszę trochę poczekać bo wszystko w niego inwestują @SylwiaMK tak wiem, ale dziękuję bardzo 🫶🏻
Ja kupowałam na zalando z Anna field, ceny dość przystępne, ale od nich miałam tylko leginsy, więc nie wiem jak jakość sukienek.
Jakbyś szukała koszul do spania, to fajne kupiłam z Henderson, niektóre są też na allegro
Oo dziękuję bardzo, akurat niedługo chciałam szukać bo już nie mam w czym spać
Rozumiem Cię bardzo dobrze. Każdy ma swoją drogę i swoje priorytety a zycie często układa plany trochę inaczej niż bysmy chcieli. Najważniejsze że jesteście razem wspieracie się i budujecie coś swojego papier to naprawdę drugorzędna sprawa.![]()
![]()
![]()
Dokładnie , przyjdzie na to czas jak będzie spokojniej i nie będzie tyle wydatków
Szczerze to wolałbym kupić dom niż wziąć ślub
jestem mężatką od 12 lat , ale to naprawdę tylko papierek. Głównie przydaje się ze względu na wiele formalności bo w małżeństwie jest łatwiej. Mój tato wziął ślub ze swoją obecną żoną , ponieważ miał bardzo poważny wypadek samochodowy i gdy pojechała do szpitala to nie uznali jej za rodzinę . Nie chcieli udzielić żadnych informacji. Także to w sumie takie powody do ślubu ![]()
A najbardziej ludzi łączy dziecko no i hipoteka ![]()
rozwieść się łatwo , czasem wystarczy jedna sprawa w sądzie i tyle. „Zerwać” hipotekę to już grubsza sprawa i trzeba się konkretnie dogadać. Co do wspólnego dziecko to tylko i wyłącznie ono łączy ludzi na całe życie .
@MojeM1 Z tym, że najmocniej na całe życie łączy dziecko to trudno się nie zgodzić. To jedyna relacja, której nie da się rozwiązać ani papierem, ani ugodą. Nawet jeśli ludzie przestają być parą, to rodzicami zostają już zawsze. I to jest jakby piękne ale jednocześnie bardzo wymagające Ciekawi mnie, czy masz może takie wrażenie, że społeczeństwo nadal bardzo idealizuje ślub, a za mało mówi o tym, co naprawdę ludzi wiąże i trzyma razem?
@Magdallenka0897 dokładnie , najgorsze jest zawsze robić coś na siłę , bo tak wypada” na wszystko musi być odpowiedni czas ![]()
Dokładnie ! Niektórzy biorą kredyt żeby zrobić ślub , a my chcemy po prostu na spokojnie . @MojeM1 no właśnie , ja tez wolałabym kupić dom, co tak sie zmieni , dla mnie to tez tylko papierek