Cześć dziewczyny
Potrzebuję porady, a mianowicie w maju idę na komunię. Będę wtedy w 7 miesiącu ciąży i kompletnie nie wiem co założyć. Rozmiar na ten moment mniej więcej L. Macie może jakieś polecajki? Zwłaszcza jeśli chodzi o sukienki ![]()
Moze znajdziesz cos w Hm maja ubrania na kobiet w ciazy ![]()
O sukienkach było już też kilka tematów warto zajrzeć . Wiele też tam poleceń . Ja większość kupowałam na SHEIN
Ja bym się nie ograniczała do ubrań ciążowych. W HM i w Sinsay udawało mi się znaleźć fajne sukienki w których chodziłam mniej więcej w 5-8 miesiącu ciąży. Brałam po prostu 2 rozmiary większe
i patrzyłam żeby sukienki miały odcięcie pod biustem. W Mohito też można znaleźć fajne sukienki które będą ok na ciążowy brzuch ![]()
Ja ciążowe shkienki kupowałam w synsayu, nie chciałam kupować niewiadomo jak drogich sukienek bo wiedziałam że później mi będą zalegać w szafie… na vintedzie też jest multum ciążowych sukienek warto tam zajrzeć, można naprawdę piękne sukienki znaleźć za niewielkie pieniądze.
Tak, tylko chodzi mi o sukienkę na uroczystość ![]()
Ciążowe ma H&M czy Reserved ale w takich zwykłych typu Sinsay też może uda się coś dostać będąc w ciąży
Ja bym nie celowała w typowo ciążowe tylko właśnie w zwykłe sukienki tylko, że rozmiarowo większe ![]()
Mohito albo Reserved, coś takiego :
Prawda jest z ja też z takich typowo ciążowych miałam tylko spodnie z tym wyższym pasem i legginsy.
Pozostałe rzeczy miałam normalne. Chodziłam w sukienkach z Reserved czy Sinsay kupowanych normalnie (nie jako odzież ciążowa).
Często są takie sukienki co są u góry są elastyczne i dopasowane a potem są rozkloszowane i są idealne na brzuszek ciążowy ![]()
Polecam hm, Reserved i Mohito ![]()
Ja w sinsay kupowalam super sukienki ktore mi sie sprawdzily nawet w 9 miesiacu . Wlasciwie to cala ciaze od momentu jak sie zaczelo robic cieplo to w nich przechasalam . Mysle , ze i na taka komunie by sie nadawaly . Mi tez akurat wypadla komunia cos kolo 6 miesiaca
Dokładnie i później jeszcze w połogu można je założyć a te typowo ciążowe rzeczy dla mnie były niewygodne. Też polecam znaleźć sobie zwykła sukienkę w większym rozmiarze. W zasadzie w 7 miesiącu ciąży musisz sobie założyć coś co będzie wygodne to od ciebie zależy czy jakiś komplet czy sukienka. Co byś nie ubrała będzie dobrze
Myślę że legginsy z jakąś tunika elegancką też będą fajnym rozwiązaniem
Kobiecie w ciąży wypada wszystko ![]()
tym bardziej że legginsy teraz się nosi do eleganckich tunik.
Co racja to racja
w ciąży pewne rzeczy są dozwolone ![]()
Jakieś 3 lata temu kupiłam sukienkę na wesele w Mohito ale taka żebym mogła też na codzień nosić - długość midi z odcięciem i elastyczna gumka pod piersiami. Super mi się sprawdziła później w ciąży i teraz też będę w niej chodzić. Wydaje mi się że w ciąży łatwiej znaleźć ubrania na uroczystości niż po ciąży - w ciąży nawet jak jakaś sukienka podkreśla brzuszek to wygląda to super, a po porodzie takie podkreślające brzuszek sukienki już nie są takie fajne ![]()
A ja kupiłam sobie z h&m właśnie sukienkę niby dla mamy w ciąży w panterkę A jest taka cudowna i teraz świetnie się układa więc kwestia modelu
Ja lubie sukienki z Mohito bo tam jest fajna rozmiarówka a ostatnio ciążowe i do
Karmienia kupowałam w Misimi
Tak jak tu większość z Dziewczyn podpowiada warto kupić coś po prostu w większyn rozmiarze a w zwykłych sieciowkach, nie typowa kreację ciążową
ja sukienki kupowałam w Sinsay i Pepco akurat na wiosnę w zeszłym roku fajne były, że Nawet jedna nadała mi się na sesję zdjęciową, więc spokojnie mogłaby też być na uroczystość ![]()
Także myślę że znajdziesz coś fajnego w tak prostych sklepach ![]()
Hm Mohito Sinsay , nie zawsze musi być typowo ciążową , na shein