Oj tak, czasem człowiek chce sobie pomóc, a efekt jest odwrotny, więcej roboty niż pożytku.
Ja do ogarniania takich właśnie legowisk czy puf to używam rękawic raypath i naprawdę się super sprawdzają.
Tylko właśnie że drogo to wychodzi jak za ścierki
Na pierwszy rzut oka wydaje się faktycznie że to duży wydatek na jeden raz. Ale jak się przeliczy ile wydaje się na chemię, ręczniki papierowy i same ścierki viledy żółte, która kosztuje w promo około 15 zł to już w rok ci się zwróci, a je można używać nawet i 15 lat.
No tez wlasnie. Bo czasami myslimy ze oszczedzamy, a tak naprawde jest odwrotnie.
Ja i tak nie korzystałabym z niej jakiś dłuższy czas, bo wg mnie nawet po praniu byłaby już brudna:rofl:
fakt, że kosztuje całkiem sporo jak za szmatkę, ale tak jak mówisz zwraca się to nawet po roku, a też można ją sobie częściej zmieniać
@Mamamiski ona po praniu jest czysta jak nowa,
Wiem, aczkolwiek mnie i tak wydawałaby się brudna
chodzi po prostu o to, że jak tyle czasu ścierałabym nią kurz itp, to miałabym wrażenie, że sie nie dopiera, ale to raczej już po prostu moje zakodowanie w głowie ![]()
![]()
Ja też się zastanawiam czy warto inwestować w tą rękawicą…a jaką masz tą białą, czy coś innego?
Tylko na łazienkę , kuchnię , i pokoje trzeba kupić po szt na dane pomieszczenia to drogo też wyjdzie na początek
@mamaSophie
@Mama.kacperka
Ja mam różowa do kurzu, biała do łazienki, luster, szyb, kuchni, biała Nova do tapicerki i beżowa do drewna i takich powierzchni co nie lubi wody.
Ja naprawdę polecam, nie jestem przedstawicielem tylko po prostu użytkuje i wiem,że posprzątanie łazienki bez zapachu unoszacej się chemii, która nie zawsze usunie kamień to dla mnie bajka.
Co do kuchni i pokoi bym się może skusiła , ale łazienkę lubię jednak jakąś chemią doczyścić
Ja w łazience też muszę wszystko zapryskac ![]()
Ja myślałam że to jakiś scam z tymi rękawicami/ścierkami, bo wydaje się to zbyt piękne. Taka do kurzu to by mi się przydała. A Ty masz jakąś konkretną firmę czy jak to się kupuje
Te ścierki są z firmy raypath,
Ja też myślałam że to ściema, ale jak się wprowadziłam do nowego domu i na matowych frontach co chwila była jakaś plama ktora nie chciała niczym zejść to musiałam się jakos ratować ![]()
Ja to może pomyślę nad nimi do nowego domu , będą meble na wysoki połysk może się lepiej będzie czyścić nimi
Ja też mam ciemne matowe w kuchni, bałam się, że będzie gorzej, ale raz na jakiś czas przelecę Viledą i jest spokój. Ale od pewnego czasu chodzi za mną ta rękawicą… Niby szkoda mi na nią pieniędzy, ale bardzo mnie kusi ![]()
Mnie też kusi na pewno bym chciała ją kiedyś wypróbować
Tak łazienka to raczej z chemią obowiązkowo
@mamaSophie ja mam w kuchni kaszmir, a w łazience czarne matowe i wystarczy raz na mokro zrobić wytrzeć tym sunbeamem i nie trzeba nic docierać bo zero smug i odcisków palców. Ostatnio nawet okna nimi myłam to chwila moment i okno ogarnięte.