Ubranka dla lalek

Masz rację, takie podejście naprawdę działa, wsparcie znajomych, opinie i polecenia potrafią zrobić ogromną różnicę, zwłaszcza na początku. Warto doceniać swoją pracę i nie zaniżać wartości, bo pasja nie powinna oznaczać pracy za grosze. Szacunek do siebie i swojego czasu to podstawa, niezależnie od branży.

2 polubienia

Dokładnie.
Poza tym ja wychodzę z założenia, że to nie moje usługa jest za droga, tylko kogoś po prostu na nią nie stać, nie jest dla niego. No i umówmy się, ubranko dla lalek szyte ręcznie to nie jest artykuł pierwszej potrzeby, który musi mieć każde dziecko. Można znaleźć tańsze zamienniki, które są produkowane hurtowo

1 polubienie

Kto szuka jakości i unikatowości, zrozumie cenę. A kto woli tańsze, masowe opcje, też ma wybór. I tak właśnie powinno być.

1 polubienie

Ja to doskonale rozumiem bo też prawie zawsze czytam opinie. Nie chce się przeliczyć na kimś / na czymś.

A ja właśnie nie lubię testowania przez koleżanki. Bo jeżeli jest coś nie tak to różnie można to odebrać. Któraś albo powie że coś jest nie tak jak być powinno albo nie powie albo powie i koleżanka się obrazi. Myślę że opinia osób które są obce jest wiarygodniejsza jednak.

Praca za grosze a za realna cenę to dwie różne ceny. Moim zdaniem dorabianie sobie na czymś co się lubi robić jest zupełnie czymś innym. Ale to moje zdanie o wcale nie musicie się z nim zgadzać

Oczywiście że tak. To właśnie inwestycja w przyszłość. Ktoś musi to kupić żeby wystawić ci opinie. Wystawi jedna później druga i biznes zaczyna się rozkręcać. Ale jak wystawiasz wygórowana cenę to ktoś w końcu kupi wiadomo ale nie wiadomo kiedy. A jak wystawiasz za trochę niższą cenę to większe szanse że ktoś kupi. Pytanie czy chcesz szyć tego dużo i sprzedawać taniej czy faktycznie sprzedać jedno ubranko a dużo drozej.

Czasem obcy potrafi powiedzieć więcej i… jakoś lżej to przyjąć.

2 polubienia

Dokładnie , opinie są mega istotne teraz

1 polubienie

To wiadomo, to tak jak wystawiamy na vinted… dajesz cene 2-5zl za jakies ubranko dla maluszka a i tak sie tagruja i chca jeszcze taniej za 1-2zl… i o ile my chcemy sie pozbyc i zgadzamg sie na takie ceny o tyle tu musi patrzec na koszt materialow i chociaz cos za robocizne zeby wyszla na plusie…

Największy minus Vinted że można negocjować ceny z 5 zł w dół :see_no_evil:

2 polubienia

Ja dzisiaj dostałam propozycję - 4 zestawy ubranek wystawiłam za 70 zł. To i tak bardzo niska cena.
Dostałam propozycję - pani chciała kupić wszystko za 50 zł. Szok , 4 zestawy ubrań dla lalki , ręcznie szyte za 50 zł (??) to już faktycznie kuszę ludziom dopłacać żeby kupili. Niektórzy naprawdę nie szanują drugiego człowieka , jego pracy

1 polubienie

Właśnie dlatego nie jestem za zaniżaniem cen. Tym bardziej na Vinted. Tam o każdą złotówkę się będą handlować…

Dużo zależy od relacji. My koleżance mówiłyśmy wprost czy nam się podobają czy nie. Jesli byłyśmy niezadowolone, to mówiłyśmy i koleżanka je nam poprawiała. Nie było mowy o obrażaniu się

Na vinted cokolwiek się nie wystawi to zawsze znajdzie się jakaś osoba bo zawsze walnie taką propozycję ceny że ręce opadają

2 polubienia

To chyba musze zaczac tam wystawiac bo na olx cos slabo idzie hehe

I wtedy zaraz chceci opadają do wszystkiego jak się widzi takie coś

1 polubienie

Vinted zdecydowanie :100: lepszy

1 polubienie

Tak też wolę Vinted. Nieraz i sklepy tam się reklamują , ubolewam tylko ze nie ma zwrotów

1 polubienie

Tak dokładnie ale nie można się poddawać

1 polubienie