Ubranka z lumpeksu

Jak dla mnie to nawet atut jak ktoś decyduje się na ubranka z drugiej lub kolejnej ręki :grin: ja zdecydowanie wolę z lumpa niż z sieciówki :grin:

Oj tak czasem można znaleźć fajnie rzeczy i dotego z porządnych materiałów . Dużo rzeczy teraz w sieciówkach mega pstrokate i materiał tandetny

Dokładnie , i te z sieciówki to nosi pół miasta :smiley:

Haha oj tak a szczególnie widać jak dzieci do szkoły idą i co 3 ma takie same jak nie spodenki to kartki ale dzieci widzę że na to się cieszą akurat :laughing:

To moja często prosi by ubrać coś by bo jakaś koleżanka ma to samo. Jeszcze to ten wiek że to duma a nie wstyd

Ja dorosła też lubię mieć coś wspólnego z przyjaciółkami żeby założyć :sweat_smile: z przypadkowymi ludźmi też nie uważam że wstyd mieć takie same ubranie :see_no_evil:

Na vinted też ludzie mogą odsprzedawać ubranka wcześniej kupione w lumpeksie… ja uważam, że jeśli Tobie to odpowiada, to ok, w lumpeksie przynajmniej możesz dokładnie sprawdzić ubranko przed zakupem, a na vinted często nie widać jakichś uszkodzeń i trzeba się bawic w zakładanie sporów lub godzić się z gorsza jakością. Tylko dobrze bym wyprała po zakupie.

1 polubienie

My z przyjaciółką często ubierałyśmy się podobnie wręcz identycznej czasem a wcale się nie zgadywałyśmy czy nie robiłyśmy zakupów razem, zawsze miałyśmy ubaw z tego

1 polubienie

Tak, to dopiero jest już pewien poziom relacji :rofl:

1 polubienie

O hahah fajnie że trafiliście ten sam gust

1 polubienie

Ja ostatnio pojechałam do przyjaciółki, wchodzę a ona ma taką samą koszulkę jak ja :grin: a sie nie umawiałyśmy ani razem nie byłyśmy na zakupach

1 polubienie

To ja raz z mamą też się nie umawiałam , a okazało się że na tę samą imprezę ubrałyśmy i miałyśmy te same sukienki :rofl::rofl:

1 polubienie

Ooo jakie świetne łowy, ogon genialny :joy::joy: ja jestem ogromną fanką ogrodniczek :heart_eyes: czasem wgl się nie opłaca kupować ubrań w sieciówce jak tam masz takie ładne i to jeszcze za taką cenę :flushed:
@paola.4 kiedyś jak u nas chciwych były za 3-4 zł za sztukę tocq dniu wyprzedaży była też taka kolejka przed otwarciem, i wtedy to była taka walka :joy: z osobami które później te ciuchy sprzedawały na Jarmaku :joy::sweat_smile:
@magdap_96 faktycznie był taki program w tv kiedyś :flushed::joy:
Jak chodziłam go szkoły to był to jeszcze wstyd ubierać się na lumpie i zawsze nie wiedziałam co odpowiedzieć jak ktoś pytał skąd to mam :face_with_peeking_eye: jeju jak dobrze że jest to już unormalkzowane przez społeczeństwo

2 polubienia

@karolina27034 powiem ci że cena kusząca ale czy chciało by mi się stać tak to nie wiem , ale często ludzie nie mają co robić więc sobie w taki sposób dorabiają . Napewno na tym zarabija :wink:
U mnie kiedyś było po 6 w dniu wyprzedaży , jest już po 8 . Za niedługo może iść o jeszcze dwa w górę x🤣

Tak wstyd był powiedzieć ład ma się rzeczy to raz a dwa wstyd jak ktoś cię w lumpie zobaczył w ogóle haha. Teraz to nie ma znaczenia wręcz chyba można się pochwalić co się upolowalo za kilka złotych

1 polubienie

Oj tak kiedyś to był wstyd być w lumpie . A teraz jak powiesz z lumpa i za jaką cenę to każdy się cieszy .

2 polubienia

Takie ceny to były kilka lat temu :joy: i wtedy to były kolejki a teraz w dniu wyprzedaży też jest po 8 zł :smiling_face_with_tear:
@Karcia dokładnie :joy: teraz z duma oznajamiam że takie cudo znałam :joy: dobrze że to jest znormalizowane przez społeczeństwo

3 polubienia

Oj tak i już nie ma wstydu stać przed lumpem . A teraz ogromne kolejki są i sama młodzież . Bynajmniej u mnie tak jest .

Taak ! U nas jest połowicznie bardzo dużo babć i drugie tyle młodzieży :confused: slyszlam kiedys rozmowę pomiędzy babciami że ona już tu była rano na zakupach

Ja tęsknię za tym jak z kuzynką czekaliśmy przed otwarciem na dniu wyprzedaży jak jeszcze faktycznie były mega tanie lumpy :see_no_evil: