Uciążliwy katar

Cześć dziewczyny, występuje u mnie dziwny katar który pojawia się tylko w nocy takie uczucie zatkanego nosa i smarkam normalnie ale uczucie dalej towarzyszy przez co muszę spać oddychajac przez buzie i jest to uciążliwe bo jak się wybudzę to kręcę się z 2 godziny i czekam aż to uczucie się zmniejszy. Pojawiło się to z początkiem ciąży i występuje co jakiś czas czy ktoś może coś poradzić?

Może masz za suche powietrze w domu. Spróbuj sobie położyć ręcznik namoczony w ciepłej wodzie gdzieś przy łóżku żeby powietrze było bardziej nawilżone. Albo psiknij sobie do nosa zwykła wodą morską nawet taką dla niemowląt.

1 polubienie

Kilka dziewczyn tu na forum też pisało że miało katar w ciąży. Ja tak miałam przez jakiś czas, nie będąc w ciąży, i oczyszczacz powietrza bardzo pomógł

1 polubienie

Dokładnie tak samo miałam na początku ciąży - włączyłam nawilżacz i oczyszczacz powietrza.
Ginekolog zaleciła mi inhalacje z soli fizjologicznej 2h przed snem i rzeczywiscie po 2 dniach już odczułam różnicę.
Wykorzystałam też duszka od Aromama - polecam :face_with_hand_over_mouth:

1 polubienie

Sproboj z inhalacjami. Jak nie masz inhalatora, to i tak dobrze jest miec go w swojej wyprawce :slight_smile: Dodatkowo wietrz pomieszczenie przed snem, albo spij przy otwartym oknie jesli to mozliwe.
Sa tez na rynku spraye z kwasem hialuronowym np.Prenalen Katar spray do nosa dla kobiet w ciąży, ale jesli to mocno uciazliwe to podpytaj lekarza prowadzacego Twoja ciaze :slight_smile: moze przepisze Ci cos silniejszego i bezpiecznego dla Ciebie i maluszka

1 polubienie