Uczulenie na pampersy?

Figa u nas mąka najlepiej się sprawdza

Figa ja miałam w tabletkach i rozcieńcza łam jedna w kubku i wlewałam 1/3 zależy na jaką ilość wody.. 

Może kochana spróbuj krochmal dodawać do kąpieli . U nas jak syn się urodził to dostał takich uczulenia mój kupil wtedy pampersy z bambusa dostępne w Rossmanie ale okazało się że chodziło o chusteczki . 

Szare mydło też goi różne ranki . 

To jak najbardziej może być uczulenie na pieluszki. Niestety mocz w reakcji z materiałem pieluszek często podrażniają delikatną skórę dziecka. Moja córka często miała podrażnioną, czerwona skórę i nam pomógł Alantan w maści, może spróbuj tego?

A próbowałaś zmienić pieluszki na inne przez jakiś czas? Często zmieniaj, żeby nie było dziecko za długo w zasikanej pieluszce.

Mi pediatra na takie rzeczy przepisuje super masc.

Vaselina,lanolina i kwas borynowy.dwa dni i pupa wraca do normy.Z refundacja kupowalam ja po 11 zł ale przez wirusa pediatra powiedziała że już jest płatna 100%  a na dodatek dużo podrożała.

A ja też kupuje cały czas jedne i raz mi się zdarzyło że pupa się odparzyla.

A.sprobowac można zmienić husteczki którymi wyciera się pupę

Też raz mieliśmy maść od pediatry robiona na zamówienie i bardzo szybko zeszło 

Nam najszybciej pomógł Tormentalum.

Moniczka, u nas też bardzo dobrze się sprawdza i nie kosztuje majątku. 

Wybralismy się w  końcu do dermatologa;) I okazało się, że to drożdzyca - choroba pieluszkowa- dostaliśmy specjalną maść na receptę i szybko przeszło.

Mamaninki dobrze że się wyjaśniło co to bo wtedy szybciej można zareagować i zaleczyć 

Sąsiadka ostatnio kupiła pieluszki dady te zielone 4+ a do tej pory używała 4 i było wszystko ok a te 4+ mówi że tak odparzyły pupę małej aż miała rany. 

Patka.my używamy 4+ i nic się nie dzieje. Ale powiem wam że nadal trafiam na fotelowe w jumbobagach rozmiar 4 :)

Aneczka z pampersami tak jest ze trzeba wypróbować co dziecko spasuje bi nie każdemu to samo. 

A to dziwne że są fioletowe w zielonych :D dobrze zrozumiałam? 

Patka no jumbobagi były zawsze były zielone a tu mi się fioletowe trafiają ale ja się cieszę

Nie wiem czy też dobrze rozumiem ale ja kupując zielone dady  to w.srodku mam fioletowo białe pampersy zawsze.czy to jumbobag czy to zwykle paczki.

DoNiWe zwykłych paczek dawno nie kupowałam.wiec ciężko mi powiedzieć. Ale w nich były zawsze zielone w jumbobagach też były zielone. Ale wydaje mi się że z fioletowych tak schodzą że do nich pakują teraz 

A któraś próbowała pantsy złote? 

PattMaz tak ja próbowałam i próbowałam też pantsy z pampersa i są nieporównywalne według mnie. 

Te złote przeciekają bokiem i zdarzyło nam się kilka razy po mimo że pieluszka sucha i wydaje mi się ze są dosyć wąskie. Moja córeczka dostała od nich uczulenia na pleckach pod tą gumką także więcej nie kupiłam już i nie kupię zdecydowanie lepsze są te złote zwykle pampersy 

Że te złote lepsze czy pampers Pampers?