Ułożenie dziecka w łonie matki

Mój się idealnie ułożył

Jak dziecko może ułożyć się w łonie matki? Ułożenie główkowe, miednicowe zwane pośladkowym czy poprzeczne. Sprawdź, jakie jest najlepsze, a które jest wskazaniem do cesarki. Dowiedz się, jakie ułożenie dziecka jest najczęściej spotykane a jakie dotyczy jedynie 1% dzieci.

Moja córeczka była ułożona tak jak trzeba

U mnie 2 razy córki główkowo a tym razem niestety synek się nie obrócił jest ułożony pośladkowo :frowning: I czeka nas CC ale najważniejsze żeby z maleństwem było dobrze

Ja bym się w takiej sytuacji domagała cc lepiej zrobić cc i dziecko mieć zdrowe niż ryzykować, że coś nie tak będzie.
Powodzenia :slight_smile:

Moja cala trojka dzieci była prawidłowo ułożona. A przy posladkowym lepiej nie ryzykować i mieć te cc

Ja tez bym wolala mieć cc przy zlym ustawieniu, czasem sie dziecko obróci w ostatniej chwili wiec wtedy nie mozna byc pewnym ze cc będzie konieczne

U nas w tym problemów Nie było natomiast przy porodzie okazało się że syn ma owiniętą pępowiną szyję

mlodamamaopowiada, jeśli są wskazania do cc ze względu na ułożenie dziecka, to pewnie, że to jest bezpieczniejsze

ja na szczęście nie miałam z tym problemu

Moje dzieci praktycznie od początku ciąży miały ułożenie główkowe.

rowniez balabym sie rodzic naturalnie tak ulozone dziecko, to duze ryzyko

Córka była ułożona prawidłowo do porodu naturalnego :slight_smile:

Mój synek był ułożony główkowo.

u nas polożenie było ok ale i tak skończyło sie CC, teraz przy drugim zobaczymy jak to będzie

Obie corki glowkowo, ale obie urodzone przez cc

synek był główkowo :slight_smile:

syn główkowo i poród naturalny

Moje mimo prawidłowego ułożenia rodziły się przez cc

U Nas było prawidłowe :slight_smile: główkowe